Creen el Balearic Marine Cluster per posicionar a les Illes com "un referent industrial i empresarial"

Creen el Balearic Marine Cluster per posicionar a les Illes com "un referent industrial i empresarial"
CAIB
Publicado 30/4/2019 14:23:30CET

PALMA DE MALLORCA, 30 Abr. (EUROPA PRESS) -

Una vintena d'empreses nàutiques han constituït el Balearic Marine Cluster amb l'objectiu de posicionar les Illes com un "referent industrial i empresarial a nivell internacional" i "donar-li visibilitat com a centre d'activitats nàutiques i reforçar la seva posició competitiva en el sector".

Així ho han presentat aquest dimarts al Palma International Boat Show, al costat del conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el director general de Política Industrial, Manel Porras.

Segons han explicat des de la Conselleria en un comunicat, el Balearic Marine Cluster és una organització oberta a empreses d'activitats industrials, lligades al turisme nàutic i a entitats que participin en la formació, investigació i desenvolupament del sector.

La seva creació s'emmarca en la línia de foment de clústers industrials del Pla Industrial 2018-2025, presentat per la Direcció general de Política Industrial de la Conselleria, que el seu objectiu és "rellançar una estratègia de clústers per incrementar la competència, col·laboració i el vincle informal entre les empreses d'un entorn geogràfic determinat".

Així mateix, l'actuació està configurada per Fons Europeus de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu FEDER de les Illes Balears per al període 2014-2020.

Contador