Creu Roja recomana practicar turisme local i utilitzar el transport col·lectiu per fer un estiu més ecològic

Actualizado 4/8/2008 20:23:29 CET

MADRID, (EUROPA PRESS)

Creu Roja recomana practicar el turisme local, utilitzar el transport públic i fer un ús responsable de l'aire condicionat per fer d'aquest, un estiu més ecològic, segons ha informat avui l'associació.

Així, recomanen als usuaris decantar-se pel turisme local a l'hora d'emprendre les seves vacances, una alternativa molt més sana a l'hora de reduir els nivells de contaminació, ja que cada hora de vol, segons l'entitat, suposa l'emissió de 435 quilograms de CO2, una xifra que excedeix els nivells màxims recomanables.

L'ús del transport col·lectiu també és un dels seus consells, tot i que recorden que en el cas que no sigui possible i calgui utilitzar el cotxe, es recomana canviar de marxa per sota de les 2.000 revolucions en els cotxes dièsel, i a 2.500 revolucions en els gasolina. Conduir de manera suau, aprofitar la inèrcia del vehicle, evitar les frenades i accelerades i no sobrepassar els 100 quilòmetres per hora, contribueixen a prevenir accidents i a estalviar combustible.

Tancar finestres i mantenir la casa a les fosques al lloc de residència durant l'època d'estiueig, són dues alternatives a l'ús de l'aire condicionat, un aparell que, recorden, no ha de sobrepassar els 24 graus, ja que a més de no ser saludable, cada grau menys de temperatura suposa un consum addicional del 8 %.

L'ús responsable de l'aigua i la precaució amb les burilles en els entorns naturals, completen la llista de recomanacions per passar un estiu més saludable.