Cs Balears qualifica de "manipulació" les dades de les últimes avaluacions de final d'etapa de quart de l'ESO

Publicado 1/4/2019 13:27:11CET

   PALMA DE MALLORCA, 1 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Cs Balears ha qualificat aquest dilluns de "manipulació" les dades de les últimes avaluacions de final d'etapa de quart de l'ESO i ha expressat que la Conselleria d'Educació ha inclòs en el nivell de competències consolidades "a tots els alumnes de nivell 'intermedi baix'".

   Segons ha informat la formació en un comunicat, la mesura va "contra de les directrius estadístiques internacionals", que han estat "respectades fins avui per Balears".

   La diputada de Cs Balears Olga Ballester ha expressat que "el Govern balear vol demostrar que el fracàs escolar en l'arxipèlag ha desaparegut i no ha trobat millor manera de demostrar-ho que manipulant les estadístiques en l'última avaluació d'etapa realitzada als alumnes de quart d'ESO".

   TEORIA DE RESPOSTA A l'ÍTEM

   La diputada de Cs Balears ha explicat que "la metodologia utilitzada per a les avaluacions de diagnòstic de Balears ha estat sempre l'esmentada 'TRI' (Teoria de resposta a l'item)" .

   En concret, TRI estableix sis nivells de consolidació de competències en una disciplina concreta: nivell u, o molt baix; nivell dos, o baix; nivell tres, o intermedi baix; nivell quatre, o intermedi; nivell cinc, o intermedi alt; nivell sis o alt.

   A més, aquesta metodologia estableix que els nivells u i dos signifiquen competència no consolidada; el nivell tres, competència en vies de consolidació; nivells quatre, cinc i sis, competència consolidada.

   Ballester ha assenyalat que "fins ara les diferents consellerias d'educació de Balears han respectat el mètode TRI" i ha denunciat que "en l'avaluació de final d'etapa de quart d'ESO realitzada el curs passat, el conseller d'Educació, Martí March, i el director general, Antoni Morante, han decidit manipular els nivells de consolidació de competències en anglès, català, castellà i matemàtiques, introduint el nivell tres, o competència en vies de consolidació, dins de la categoria 'competència consolidada'.

Contador

Para leer más