CSI-CSIF considera "insuficient" la proposta de traspàs de Justícia tot i que valora les "millores" introduïdes

Actualizado 7/7/2008 21:40:12 CET
Actualizado 7/7/2008 21:40:12 CET

CSI-CSIF considera "insuficient" la proposta de traspàs de Justícia tot i que valora les "millores" introduïdes

Estima que els 66 milions calculats per infraestructures és una quantitat "ajustada" per a les demanda d'instal·lacions a les illes

MADRID, 7 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president de CSI-CSIF Balears, Andrés Bou, va considerar avui "insuficient" els 51 milions de dotació anual que ha xifrat en la seva proposta el Ministeri de Justícia per fer el traspàs de competències a la comunitat.

Tot i això, Bou va explicar a Europa Press que és un "element positiu" que el departament dirigit per Mariano Fernández Bermejo hagi aportat "millores" als seus plantejaments inicials, que oscil·laven sobre 44 milions d'euros.

Concretament, es va referir a la inclusió de l'apartat concret a inversions fixat en sis milions d'euros a projectar en 25 anys, amb els quals el Govern espanyol calcula que la comunitat podrà invertir 66 milions d'euros en infraestructures físiques.

Segons l'opinió de Bou, aquesta fórmula --que planteja una forma de finançament semblant a la dels préstecs hipotecaris-- planteja una quantitat "bastant ajustada", si es té en compte la "carència" en matèria d'inversió a l'àrea de Justícia que ha tingut la comunitat els últims anys.

Sobre aquesta qüestió, el representant de CSI-CSIF va estimar que degut a la falta de mitjans físics a Eivissa i a la saturació de càrrega de treball que es té a Mallorca --on els seus jutjats estan "al límit" de capacitat", presumiblement l'executiu haurà d'introduir correccional a l'alça.

"La proposta no arriba", va afegir el portaveu sindical qui va animar a les dues administracions a continuar les converses sobre el model de traspàs, ja que la proposta d'avui denota és una "bona notícia" perquè denota la disposició de l'executiu de completar el procés de cessió.