El CSIF recorre el decret del català a la sanitat balear perquè considera que discrimina l'accés a l'ocupació pública

Metges en un passadís de l'Hospital Són Espases
Europa Press - Archivo
Publicado 8/1/2019 15:00:47CET

   "La llengua ha de ser un mèrit que sumi però que en cap cas resti valor a la qualitat assistencial de la sanitat pública", argumenta

   PALMA DE MALLORCA, 8 Gen. (EUROPA PRESS) -

   La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha interposat un recurs davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) contra el Decret que regula els requisits de català per al personal estatutari del Servei de Salut autonòmic (IbSalut).

   Segons ha indicat el sindicat en una nota de premsa, consideren que el decret "suposa una discriminació per a aquells que no acreditin el nivell exigit, bloquejant de manera il·legal el seu dret a la carrera professional i a la mobilitat voluntària".

   Per tant, CSIF entén que el decret vulnera l'ordenament jurídic, des de principis bàsics de la Constitució, la Llei de funció pública, l'Estatut Marc del personal estatutari, i l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

   "La llengua ha de ser un mèrit que sumeix però que en cap cas resti valor a la qualitat assistencial de la sanitat pública i suposi una rémora als principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat", ha argumentat el sindicat.

   En el seu escrit al TSJIB, el CSIF aclareix que "la nul·litat que es persegueix gens té a veure amb la protecció i el desenvolupament de la llengua catalana", sinó que "des de l'òptica essencialment sindical" es fonamenta "en una deficient tècnica legislativa d'una banda i el que és mes greu, en una sonora vulneració dels drets dels treballadors al servei de l'administració".

   El sindicat de funcionaris també critica que el reglament és "extraordinàriament inconcret i per descomptat arbitrari" en varis dels seus articles, "o si més no propiciador de l'arbitrarietat podent utilitzar-se l'exempció del coneixement de l'idioma del català a l'antull de qui decideix".

   A més, en el seu recurs el CSIF fa seus els arguments que va exposar el membre del Consell Consultiu José Argüelles en el seu vot particular al dictamen que va donar cobertura al decret ara impugnat.

Contador