Un cupó de l'ONCE commemorarà el 20è aniversari de la declaració de la posidònia com a patrimoni de la humanitat

Publicado 24/7/2019 17:16:03CET
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el delegat de la ONCE a Baleares, José Vilaseca.
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el delegat de la ONCE a Baleares, José Vilaseca. - CAIB

   L'organització dedica un cupó a les prades pitiüses en el sorteig del proper 3 d'agost

   PALMA DE MALLORCA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

   El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el delegat de l'ONCE a Balears, José Vilaseca, han presentat aquest dimecres el cupó amb el qual l'organització commemorarà el 20è aniversari de la declaració de les prades de posidònia oceànica que hi ha entre Eivissa i Formentera com a patrimoni de la humanitat.

   La fotografia que il·lustra el cupó és de Toni Llobet i ha estat cedida per l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) després de formar part de l'exposició informativa sobre la posidònia que va organitzar la conselleria de Medi Ambient l'any passat en motiu del Dia de Balears.

   Durant la presentació han explicat que el sorteig serà el proper 3 d'agost i el conseller ha agraït al delegat territorial de l'ONCE la "sensibilitat" de l'organització amb la conservació del medi ambient.

   Segons ha recordat la Conselleria en una nota de premsa, les prades de posidònia oceànica que hi ha entre Eivissa i Formentera van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1999.

   La planta marina serveix de refugi i aliment per a moltes espècies de fauna aquàtica i, a més, frena l'erosió de la costa i és la principal responsable de la qualitat de les aigües de les pitiüses.

   Aquest 'pulmó del mar' emet més oxigen en l'atmosfera que els boscos terrestres, d'aquí la importància de la seva conservació. Les prades de posidònia van ser declarades Patrimoni de la Humanitat dins de la denominació 'Eivissa, Biodiversitat i cultura'.