El curs escolar 2019-2020 comptarà amb 375 professors més a Balears

El curs escolar 2019-2020 comptarà amb 375 professors més
CAIB
Publicado 5/6/2019 14:05:11CET

   Des de l'inici de l'anterior legislatura, s'hauran incorporat als centres educatius gairebé 1.500 docents

   PALMA DE MALLORCA, 5 Juny (EUROPA PRESS) -

   El curs escolar 2019-2020 comptarà amb 375 professors més, segons s'ha anunciat aquest dimecres a la Mesa Sectorial per part de la Conselleria d'Educació i Universitat. Amb aquesta incorporació, des d'inici de l'anterior legislatura, s'hauran incorporat als centres educatius gairebé 1.500 docents, han ressaltat.

   En concret, la Mesa Sectorial ha presentat els criteris per a la confecció d'unitats i de la quota de professorat als centres docents públics d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments de Persones Adultes i de règim especial.

   Des d'aquest departament del Govern, han explicat que es mantenen els criteris del curs anterior, l'aplicació dels quals suposarà una nova millora de l'ensenyament públic a les Illes.

   Així, la Conselleria ha detallat que es crearan més de 70 nous grups d'ESO, FP i Batxillerat per atendre necessitats d'escolarització i millorar l'oferta d'ensenyaments postobligatòries.

   També s'inicia el procés de millora de la jornada lectiva del professorat d'educació secundària i primària dels centres. Es calcularà la quota de professorat dels centres de secundària a partir de 18,75 hores i a primària es començaran a donar dues hores per unitat a cada centre de manera progressiva, iniciant-se aquest procés amb els Centres d'Atenció Preferent. Això suposarà més de 100 professors, han detallat des del Govern.

   D'altra banda, s'augmenta en 18 professionals la dotació dels Equips d'Atenció Primerenca per donar compliment als compromisos adquirits per a l'escolarització 0-3.

   Així mateix, s'implanten nous cicles d'FP i ensenyaments oficials d'idiomes a l'Institut d'Ensenyaments a Distància de Balears (Iedib). Es crea l'Equip Específic de Tecnologies de l'Aprenentatge i la Comunicació, per a l'impuls de les tecnologies i la robòtica als centres educatius.

   També es durà a terme un increment de la dotació de professorat per al Programa d'Acollida Lingüística i Cultural (Palic) per a alumnat nouvingut. En total s'incorporaran 31 professors a l'educació secundària.

   A partir d'ara i fins a final del mes de juny, s'iniciarà el procés de definició del nombre de grups i de la quota de professorat de cadascun dels centres docents públics dels diferents nivells educatius de l'ensenyament no universitari.

Contador