Actualizado 30/06/2011 19:54 CET

Delgado advoca per "canviar el xip" a Balears per no continuar "estancats" en la política de subvencions

PALMA DE MALLORCA, 30 Jun. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Turisme, Carlos Delgado, advoca per "canviar el xip" a Balears per no continuar "estancats" en la política de subvencions que, segons la seva opinió, és "necessari disminuir", a causa que "no queda més remei" tenint en compte l'actual situació econòmica.

Delgado ha fet aquestes declaracions, després de presentar el programa del 50 Aniversari del Festival de Pollença, que es farà entre el 2 de juliol i el 27 d'agost en el Claustre de Santo Domingo d'aquesta població mallorquina i la programació del qual s'ha tancat en els últims 15 dies, a causa que fins a l'últim moment, van existir dubtes que aquest esdeveniment es pogués portar a terme amb un pressupost de 361.000 euros.

Així, el conseller de Turisme ha apuntat que el seu departament va decidir ajudar econòmicament per a la celebració d'aquest esdeveniment, tot i que encara està per determinar la quantia, en espera de que es porti a terme la convocatòria, segons ha informat a Europa Press l'alcalde de Pollença, Bartomeu Cifre.

En aquest sentit, Delgado ha alabat la tasca de Cifre, qui des de la presa de possessió del nou president del Govern, José Ramón Bauzá, ha insistit al nou Executiu perquè ajudés econòmicament a la celebració del 50 Aniversari del Festival de Pollença, ja que, en cas contrari, no es podria portar a terme.

"Ens hem trobat amb una situació d'emergència i havíem d'actuar de la manera que podíem, pel que he d'alabar a l'alcalde de Pollença pel seu empeny", ha recalcat Delgado, qui, tot i això, ha estimat que, donada l'actual situació econòmica, "s'haurà de fer un replantejament de totes les subvencions que aporta el Govern per evitar que les ajudes directes es converteixin en una línia general".

"CRITERIS OBJECTIUS"

Així, advoca perquè hi hagi convocatòries de subvencions aplicant "criteris objectius" a l'hora d'atorgar-les, alguna cosa que s'ha compromès a fer en la Conselleria de Turisme, si bé ha recordat que a penes ha tingut temps d'"aterrar".

El conseller de Turisme ha destacat que "lluitarà" perquè les possibles ajudes que el seu departament atorgui en un futur es donin de la manera "més objectiva possible", de manera que "en alguns moments s'haurà de prioritzar el tipus d'esdeveniments" als quals es destina diners públics.

Delgado ha revelat que només en matèria d'Arts Escèniques, la Conselleria de Turisme té un pressupost de 600.000 euros per a subvencions, si bé ha rebut peticions d'ajudes per valor d'1,6 milions d'euros, pel que ha dit que no només no es podran atendre a totes les sol·licituds, sinó que tampoc es podrà desenvolupar el pressupost previst.

Lo más leído

 1. 1

  El Congreso aprueba la propuesta de Podemos para eliminar mensajes de odio en redes sociales

 2. 2

  Nuevos datos confirman posible impacto del asteroide Apophis en 2068

 3. 3

  Felipe González señala que el estado de alarma "no es delegable" a las CCAA y alerta sobre una "crisis de gobernanza"

 4. 4

  La historia real tras Gambito de Dama, la serie de ajedrez de Anya Taylor-Joy en Netflix

 5. 5

  Moreno se inclina por el cierre perimetral de Andalucía antes del puente y cambiará el horario del toque de queda