Actualizado 25/5/2010 12:22:56 +00:00 CET

Dependència.- El Congrés decideix avui si accepta la proposta del PP que demana IVA superreduït a "tots" els serveis

MADRID, 25 May. (EUROPA PRESS) -

El Congrés dels Diputats votarà aquest dimarts si accepta la proposició de llei del Partit Popular en què es reclama l'aplicació de l'IVA superreduït del 4% a "tots" els serveis d'assistència a la Dependència i no únicament als prestrados a través de centres concertats, tal com ha plantejat el Govern en les seves propostes de "pacte anticrisi".

La proposta, registrada el passat 30 de març, s'enfronta al seu primer 'test' a la cambra baixa, ja que la resta de grups decidirà si volen que s'iniciï la seva tramitació.

El PP justifica la seva iniciativa per la "profunda crisi" d'aquest sector, que es veuria agreujada per l'"encariment" que la pujada de l'IVA anunciada pel Govern suposaria en residències geriàtriques, centres de dia, teleassistència i l'ajuda a domicili.

Alhora, afirma que la pujada de l'IVA va en contra d'una disposició de la pròpia Llei de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència, que assenyala que "es promourà la regulació del tractament fiscal dels instruments privats de cobertura de la dependència".

El PP recorda que ha presentat ja diverses iniciatives parlamentàries per reduir l'IVA a persones dependents, "que han estat vetades fins a en tres ocasions pel Govern", mentre que l'executiu, en el document que va presentar amb mesures "anticrisi" després de les reunions amb diferents partits polítics al Palacio de Zurbano, només preveu l'IVA superreduït únicament als serveis prestats a través de centres concertats.