Dilluns quedarà vist per a sentència el judici contra els germans acusats de l'homicidi del menor Eusebio Ebulabate

Actualizado 6/6/2008 21:29:47 CET
Actualizado 6/6/2008 21:29:47 CET

Dilluns quedarà vist per a sentència el judici contra els germans acusats de l'homicidi del menor Eusebio Ebulabate

La Fiscalia modifica el seu escrit inicial per acusar a quatre menors més de 'baralla tumultuària', que s'afegeix al d'associació il·lícita

PALMA DE MALLORCA, 6 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat de Menors número 2 de Palma declararà dilluns que ve vist per a sentència el judici celebrat des del passat 2 de juny en Sa Gerreria contra dos germans, de 15 i 17 anys quan es van produir els fets, acusats de l'homicidi a punyalades del menor espanyol d'origen guineà Eusebio Ebulabate, de 16 anys d'edat, el passat 9 de desembre a la capital balear.

En un comunicat, el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) va informar que la Fiscalia manté la petició de pena de 10 anys d'internament en règim tancat i 5 anys de llibertat vigilada per un menor acusat d'homicidi i associació il·lícita, mentre que demana 6 anys d'internament en règim tancat i 3 anys de llibertat vigilada per a l'un altre menor acusat d'homicidi i associació il·lícita.

Alhora, durant el judici també s'està jutjant a altres vuit menors i, en aquest sentit, la Fiscalia ha modificat el seu escrit inicial respecte a quatre d'ells per als qui, al principi, se'ls acusava només d'associació il·lícita.

Així, ha afegit per a cadascun d'ells l'acusació de 'baralla tumultuària', la qual cosa significa que la petició de penes passa de 3 anys d'internament en règim semi-obert i 2 de llibertat vigilada, que era la petició inicial, a 4 d'internament semi-obert i 2 de llibertat vigilada per al primer d'ells.

D'altra banda, respecte dels 2 anys d'internament en règim semi-obert i 1 de llibertat vigilada que se sol·licitava al principi per a un segon menor, s'ha passat a 3 d'internament (semi-obert) i 2 de llibertat vigilada; mentre que per als altres dos acusats la petició de pena ha passat de 2 anys de llibertat vigilada a 3 anys.

Mentrestant, la Fiscalia manté la petició inicial per als altres sis menors, entre els quals s'inclouen els dos germans suposadament responsables de la mort de Ebulabate. En aquesta línia, reclama 4 anys d'internament en règim semi-obert i 2 anys de llibertat vigilada per al menor acusat d'amenaces i associació il·lícita, mentre que sol·licita 2 anys de llibertat vigilada per a les dues menors acusades d'associació il·lícita.

S'HA MODIFICAT ASSASSINAT PER HOMICIDI

D'altra banda, el TSJB va explicar que l'acusació particular, conformada per la família de Ebulabate, també ha modificat les seves conclusions inicials, en el sentit d'acusar a dos dels menors d'homicidi i no d'assassinat, com feia en el seu escrit inicial, adherint-se així a la petició del Ministeri públic.

Actualment, quatre dels menors acusats, inclosos els supòsits homicides, estan internats en centres de menors de manera cautelar. Els dos germans acusats de l'homicidi de Ebulabate van ser detinguts per la Policia Nacional hores després de la mort del jove, que s'ha produït com a conseqüència d'una batussa, que va ocórrer a les 22.00 hores del 9 de desembre del 2007, quan víctima i agressors van coincidir accidentalment en la cantonada que uneix els carrers Blanquerna i Antoni Marquès de Palma. L'arma utilitzada, un ganivet de cuina, es va recuperar hores després als voltants del Canòdrom de Palma.

A petició de la Fiscalia, la jutge titular del Jutjat de Menors número 2 de Palma va acordar que el judici se celebrés a porta tancada, a causa que a més dels acusats, han estat citats a declarar com a testimonis menors d'edat als qui es pretén protegir.

Així, el Deganat de Palma, d'acord amb la jutge, va decidir, per garantir el compliment de la Llei Orgànica 1/1996 de Protecció Jurídica del Menor, prohibir que els mitjans de comunicació prenguin qualsevol imatge relacionada amb aquest judici dins de l'edifici judicial de Sa Gerreria.