Actualizado 22/09/2008 20:10 CET

La Direcció General d'Emergències decreta a Mallorca el nivell iG1 per pluges i vents

PALMA DE MALLORCA, 22 de setembre (EUROPA PRESS)

La Direcció General d'Emergències de la Conselleria d'Interior va decretar avui a Mallorca, a les 15.06 hores, el nivell Índex de Gravetat Ú (IG1) del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos (FMA) per pluges i vents, atenent a les informacions rebudes des de la direcció territorial a Balears de l'Agència Estatal de Meteorologia.

En un comunicat, la Direcció General d'Emergències va explicar que el nivell iG1 correspon a l'alerta taronja de les agències meteorològiques i es decreta quan la informació permet preveure la imminència d'un fenomen advers amb una probabilitat d'entre un 40 i un 70%.

Alhora, el protocol del pla estableix que el nivell iG1 també pot decretar-se quan s'ha produït un fenomen meteorològic advers en una zona molt concreta, però que necessita d'òrgans supramunicipals per ser controlat.

Davant d'una situació d'iG1 per tempestats potencialment perilloses, la DGE recomana als ciutadans en situacions de vent assegurar portes i finestres, retirar de l'exterior objectes que puguin ser impulsats, evitar els llocs on pugui haver despreniments de branques, murs i parets, tanques publicitàries, mobiliari urbà i cornises i allunyar-se de pals de línia elèctrica.

En aquest sentit, la DGE va recomanar davant de situacions de llamps evitar corrents d'aire, punts elevats i el contacte amb l'aigua, desconnectar aparells elèctrics i allunyar-se de cables, reixes i objectes metàl·lics. Pel que fa a les trombes d'aigua s'han d'adoptar mesures per evitar l'entrada d'aigua, allunyar-se de torrents i evitar els desplaçaments.