Direcció General de Política Lingüística diu que amb la campanya 'Ara és la teva' no es fa "integrisme lingüístic"

Actualizado 18/6/2008 22:01:04 CET
Actualizado 18/6/2008 22:01:04 CET

Direcció General de Política Lingüística diu que amb la campanya 'Ara és la teva' no es fa "integrisme lingüístic"

MENORCA, 18 de juny (EUROPA PRESS)

La Directora general de Política Lingüística del Govern, Margalida Tous, ha afirmat aquest matí a Menorca que amb l'última campanya de foment del català a les Illes, 'Ara és la teva. Parla en català' no es fa "integrisme lingüístic".

Tous ha afegit que les campanyes de llengua són "polèmiques" perquè "sempre haurà un sector de població que tindrà alguna cosa que dir". Tous ha fet aquestes declaracions durant la presentació a l'illa d'aquesta campanya, acompanyada pel conseller insular de Cultura, Joan Lluís Torres.

'Ara és la teva' es desenvoluparà durant dos anys i es dirigeix a persones d'edats compreses entre els 15 i els 45 anys, el sector de població, segons Tous, que més coneixement té del català però que menys ho usa. De fet, Tous ha assegurat que la situació sociolingüística a les Balears fa necessari posar en marxa campanyes com aquesta.

L'objectiu és conscienciar i prestigiar l'ús del català, a més de promocionar-lo entre els immigrants. Amb aquest propòsit, el Govern repartirà 100.000 fullets informatius, a més de samarretes i un altre marxandatge.

Tous ha destacat que 'Ara és la teva' és la primera campanya lingüística que aglutina, per primera vegada, a les institucions més representatives de les Illes. De moment, l'executiu ha invertit en la campanya uns 50.000 euros.

Tous també s'ha referit al nivell d'implantació del català a l'arxipèlag, segons l'última enquesta realitzada pel departament. En aquest sentit, la consellera ha explicat que Palma i Eivissa tenen el nivell més baix, i Menorca, el més alt.