Publicado 02/03/2019 15:05CET

El director general de Turespaña diu que parlar del Brexit és "parlar d'incertesa"

Turespaña anuncia que en el segon semestre de l'any es licitaran les obres del
TURESPAÑA

EIVISSA, 2 Mar. (EUROPA PRESS) -

El director general de Turespaña, Héctor Gómez, ha considerat que parlar del Brexit és "parlar d'incertesa permanent" i així, "resulta complicat advertir o endevinar qu pot passar".

Segons ha valorat en relació a com afectaria al turisme britnic el Brexit, Gómez ha declarat que l'Executiu nacional ha fet la tasca i han impulsat un pla de contingncia articulat i aprovat per Reial decret amb l'acció de govern preparada per assumir aquest repte.

En aquest pla, ha relatat, es contempla un "dileg permanent" amb companyies aries que operen a les Illes i que podrien veure's afectades pel Brexit. "No té per qu donar-se cap tipus de problema que afecti a la connectivitat d'Espanya", ha insistit.

Així, des de Turespaña per aquest any compten amb accions concretes al mercat britnic per advertir sobre la incertesa i desinformació que es pot produir en relació a Espanya o a "territoris tan importants com a Balears".

Gómez ha reiterat que tenen previst actuacions de promoció o informació, mantenint també comunicació permanent amb entitats i oficines de Turespaña a Londres, que indiquen xifres de "creixement constant al mercat britnic".

Segons ha explicat, la perspectiva per a aquest trimestre és que aquest mercat creixi un 2 per cent, mentre que la seva despesa turística a Espanya s'incrementi un 3 per cent, recordant que 2018 ja va ser un any amb xifres histriques.

El director general ha afirmat que romandran "vigilants" per evitar un possible impacte del Brexit al país.

Para leer más