La doble exposició d'artistes mediterranis 'Baleàrics' i 'Baleàrics Músics' es presenta aquest dissabte a Alacant

La doble exposició d'artistes mediterranis 'Baleàrics' i 'Baleàrics Músics'
CAIB
Publicado 28/3/2019 13:55:39CET

   PALMA DE MALLORCA, 28 Març (EUROPA PRESS) -

   La conselleria de Cultura, Participació i Esports ha anunciat que l'exposició doble 'Baleàrics' i 'Baleàrics Músics' es presenta aquest dissabte al Centre d'Art taller d'Ivars, a Benissa (Alacant) per mostrar una col·lecció d'artistes contemporanis del Mediterrani a través d'una selecció de pintura, escultura, fotografia i música que podrà visitar-se fins el 17 d'abril.

   Així ha informat aquest dijous la cartera dirigida per Fanny Tur a través d'un comunicat en el qual han detallat que l'exposició, coorganitzada pel Govern i la Fundació Baleària, s'emmarca en el conveni de col·laboració d'ambdues institucions. En aquest sentit, han concretat que l'exposició itinerant participen artistes valencians, algerians i de Balears.

   Així, els artistes de les Illes que exposen són els pintors Paca Florit, Carles Guasch, Enric Riera, Joan Castejón, Mariano Mayol, el fotògraf Tomeu Canyelles, els escultors Miquel Planes i Joan Costa, juntament amb Imma Mengual i Pérez Carrillo.

   D'altra banda, Cultura ha explicat que 'Balearics' es va inaugurar a l'agost de 2018 a la Llotgeta de València i posteriorment va aterrar a l'Auditori de Porreres, encara que també s'ha vist a la sala d'exposicions de l'Arxiu del Regne de Mallorca i en el Museu d'Art Contemporani de Pego.

'BALEÀRICS MÚSICS'

   A més, la continuació del projecte ha desembocat en 'Baleàrics Músics', una compilació d'artistes balears, valencians i algerians al voltant de la música en la qual participen Cristina Alabau, Zulema Begur, Diana Bustamante, Juan Caravaca, Alexandra Castillo, Pilar Cerdà, Fèlix Coll, Pep Coll, Tomeu Coll, Saïd Debladji, José Manuel Menéndez Rojas, Antoni Planells, Ximo Sendra Lull, Doralice Souza, Mahmoud Taleb i Has Dieter Zingraff.

   Finalment, la Conselleria ha apuntat que la mostra evidencia que, malgrat la diversitat tècnica i estilística, les obres estableixen un "caràcter conjunt mediterrani" propi.

Contador

Para leer más