El doctor de la Universitat d'Alacant Francisco Martínez impartirà una sessió científica aquest dimarts a Can Campaner

Publicado 8/7/2019 16:20:02CET

   PALMA DE MALLORCA, 8 Jul. (EUROPA PRESS) -

   El professor del departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d'Alacant, Francisco Martínez Mojica, impartirà aquest dimarts a les 19.30 hores una sessió científica sobre edició genètica sota el títol 'L'impacte de la tecnologia Crispr en biomedicina', a la seu de la Real Acadèmia de Medicina de Balears, situada a Can Campaner.

   Segons han explicat aquest dilluns en un comunicat conjunt el Col·legi de Metges de Balears i la Real Acadèmia de Medicina de les Illes, Mojica és internacionalment reconegut per la seva contribució en el camp de l'edició genètica (Crispr), per les sigles en anglès de "repeticions palindròmiques curtes agrupades i regularment espaiades".

   Concretament, amb el seu estudi Mojica va descobrir entre 1993 i 2003 que els bacteris poden defensar-se dels atacs dels virus que els aguaiten, gràcies al sistema Crispr. Mitjançant aquest mètode, aquestes capturen part de l'ADN del virus invasor i ho guarden per poder defensar-se en el futur.

   A més, gràcies a la seva troballa, aquestes eines han pogut reconvertir-se, deu anys després, per al seu ús en edició genètica.

Contador

Para leer más