Dos-cents alumnes de secundària participen en un taller de solta de tortugues marines recuperades a Mallorca

Dos-cents alumnes de secundària participen en un taller de solta de tortugues marines recuperades
CAIB
Publicado 9/5/2019 16:39:22CET

   Alumnes de l'IES Santanyí, IES Emili Darder i el col·legi SantAlfons

   PALMA DE MALLORCA, 9 Maig (EUROPA PRESS) -

   Uns 200 alumnes de secundària de l'IES Santanyí, IES Emili Darder i el col·legi Sant Alfons han estat testimonis durant un taller d'educació ambiental de la solta de dues tortugues marines recuperades a la Platja de s'Amarador, en el Parc Natural de Mondragó.

   Segons han informat des del Govern, als joves participants se'ls ha explicat què s'ha de fer en el cas de trobar en un exemplar, a més dels principals problemes que amenacen aquestes espècies marines.

   L'acte ha estat organitzat per la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, el Consorci per a la Recuperació de Fauna de Balears (Cofib) i Palma Aquarium.

   A la solta, també han assistit autoritats de l'Ajuntament de Santanyí, el director i tècnics del Parc Natural de Mondragó i personal tècnic de la Fundació Natura Parc.

   El Centre de Recuperació de Fauna Marina de Palma Aquarium és un servei gestionat pel Cofib, organisme que pertany a la Conselleria.

   Les tortugues que han estat amollades es diuen Coves i Shelly. La primera va ser trobada en aigües de l'illa de Tagomago, el 2018, embullada en restes de pesca, amb problemes de flotació i molt feble. Presentava l'aleta anterior dreta molt danyada a causa de les malles i les xarxes.

   Els tècnics del Centre de Recuperació d'Espècies Marines d'Eivissa (CREM) i els agents de medi ambient d'Eivissa la van traslladar fins al centre veterinari Eivivet, on es va fer a l'amputació de l'aleta necrosada.

   Shelly va ser trobada a la deriva en aigües de la Cap de Regana a la badia de Palma, també el 2018. Estava atrapada en un garbull d'escombraries marines, caps, restes de xarxes i plàstics embullats en l'aleta anterior dreta.

   L'aleta va haver de ser amputada quirúrgicament a l'Hospital Veterinari Aragó. L'exemplar s'ha anat recuperant en les instal·lacions de Palma Aquarium durant els últims vuit mesos.

Contador

Para leer más