Educació qualifica de "positives" les aportacions sindicals per a la nova convocatòria d'oposicions

Publicado 28/11/2019 17:03:38CET
Taula sectorial d'Educació.
Taula sectorial d'Educació. - CAIB

   PALMA DE MALLORCA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

   La directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, ha qualificat de positives les aportacions dels sindicats de la Mesa Sectorial d'Educació, que s'ha reunit aquest dijous, sobre la nova convocatòria d'oposicions docents.

   En declaracions als mitjans de comunicació, Sánchez ha remarcat que les propostes sindicals són "positives" encara que ha destacat que el concurs oposició "ve marcat per una llei estatal que dóna poc marge" a les comunitats autònomes.

   La directora general també ha recordat que l'oferta pública "és el camí cap a l'estabilitat, especialment en comunitats com la balear amb falta de convocatòria d'oposicions durant molt d'anys". Així, ha destacat el compromís de la Conselleria de "seguir convocant oposicions durant tota aquesta legislatura".

   En la Mesa s'ha informat que està previst que la nova convocatòria d'oposicions tornarà a la Mesa Sectorial el proper mes de gener.

   Un altre dels temes que s'han tractat en la Mesa han estat les plantilles previstes pel curs 2019-2020 i la proposta d'acord de Consell de Govern sobre oferta pública d'ocupació.

   Respecte a les plantilles i amb l'objectiu de donar estabilitat als centres educatius s'han creat per a aquest curs 190 noves places. "Des de la passada legislatura es treballa per estabilitzar aquestes plantilles i ja s'ha aconseguit consolidar el 92% de les plantilles en primària i el 85% en secundària", ha dit.

   A més, també ha destacat que s'ha informat sobre la taxa de reposició, en la qual s'inclouen les jubilacions, defuncions i canvis de personal a altres institucions, i que preveu 253 places. Aquestes places es cobriran en un termini màxim de tres anys.

   Cal recordar que la proposta d'oposicions per 2019 és de 1.140 places, on destaquen les de personal de suport i tècnics de FP. Es convoquen places en totes les Illes i de totes les especialitats. A Mallorca s'oferiran el 67,96% de les places; el 8,15% a Menorca; el 20,83% a Eivissa i el 3,06% a Formentera.

Contador