Actualizado 30/05/2008 13:18 CET

Els estatuts de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània s'acordaran "abans de l'estiu"

Montilla declara que Catalunya aspira a un "paper actiu" en les relacions euromediterrànies

BARCELONA, 30 de maig (EUROPA PRESS)

Els estatuts de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània, que agrupa a les comunitats autònomes d'Aragó, Catalunya i Balears, i les regions franceses de Llenguadoc-Roussillon i Midi-Pyrénées, estaran acordats "abans de l'estiu", segons anunci avui el president de la Generalitat, José Montilla.

En la seva intervenció en l'obertura de les jornades del Cercle d'Economia, entitat que aquest any assoleix el mig segle de vida, Montilla va declarar que el pacte significarà la rúbrica de "els Estatuts de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial, que donarà forma jurídica al concepte d'Euroregió".

També va afirmar la voluntat de la Generalitat de "sumar" a la iniciativa de l'Euroregió a la Comunitat Valenciana i Aragó i, sobre això, va dir estar "convençut que, només amb la col·laboració en projectes de futur", els tres territoris podran "superar alguns malentesos del passat" i enfortir-se mútuament.

PROCÉS EUROMEDITERRANI.

"Catalunya està en condicions d'aspirar a tenir un paper actiu" en l'aposta de la UE per potenciar les seves relacions amb els països del sud del mar Mediterrània", va dir Montilla, qui va afegir: "És una molt bona notícia el rellançament de la política de cooperació mediterrània, amb la proposta de la Unió per al Mediterrani, que renova el Procés de Barcelona amb una major implicació de la UE".

Montilla va indicar que per "assegurar" la competitivitat de l'economia catalana en el nou context de l'economia global, cal pensar i actuar "en cercles concèntrics". "Afirmant-nos en el nostre entorn, des de l'Euroregió a la política mediterrània", va assenyalar.