Els interins de Serveis Generals de Balears cobraran el complement de carrera professional des de 2015

Publicado 11/3/2019 18:13:18CET

PALMA DE MALLORCA, 11 Mar. (EUROPA PRESS) -

Els funcionaris interins i laborals interins dels Serveis Generals de Balears percebran les quanties de carrera professional amb efectes retroactius des de l'any 2015 a més dels interessos legals de demora, després que la secció quarta de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem hagi estimat el recurs de STEI Intersindical contra el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB).

En declaracions a Europa Press, un dels responsables de STEI Intersindical, Pere Bueno, ha explicat que el recurs el van presentar els serveis jurídics del sindicat contra la sentència del TSJIB en la qual es va desestimar la pretensió de funcionaris interins i laborals interins dels Serveis Generals de la Comunitat Autònoma (CAIB) de Balears a cobrar el complement retributiu de carrera professional.

Així, Bueno ha recordat que l'Estatut de l'Empleat públic de 2007 reconeix el complement retributiu de carrera professional al personal fix de l'Administració sobre la base dels anys de serveis prestats, la formació i una avaluació del treball.

"Diverses sentències de tribunals europeus assenyalen que no s'ha de discriminar als interins i als fixos sobre la base del treball realitzat", ha apuntat Bueno.

En aquest sentit, la sentència del Suprem reconeix "els mateixos termes" entre personal fix i interins de l'Administració, els qui percebran "amb efectes retroactius" des de 2015 el complement de carrera professional així com els efectes legals de demora corresponents.

Així, el Suprem "accepta" els arguments dels demandants i reconeix que "existeix discriminació del personal interí perquè es condiciona la participació en la carrera professional".

"NIVELL D'INTERINITAT DESPROPORCIONAT"

D'altra banda, Bueno s'ha referit al nivell d'interinitat "desproporcionat i inadequat" del personal interí en l'Administració de Balears. "Prop del 30 per cent dels funcionaris i aproximadament el 40 per cent del personal laboral són interins", ha destacat.

A més, des de STEI Intersindical han remarcat que la sentència del Suprem afecta als Serveis Generals de la CAIB encara que, segons han sostingut, "el seu escrit, que es remet a una altra sentència, podria crear jurisprudència".

Contador