Actualizado 07/04/2008 15:22 CET

Els sindicats de Justícia demanen el 'sí' als funcionaris en el referèndum sobre el principi d'acord

MADRID, 7 d'abril (EUROPA PRESS) -

Els sindicats convocants de la vaga de Justícia en l'àmbit no transferit (CCOO, UGT, CSI-CISF, STAJ) celebren des de les 10.30 hores d'avui en el Tribunal Suprem una assemblea en la qual portaveus sindicals i funcionaris discuteixen les diferents possibilitats amb vista al referèndum sobre el principi d'acord tancat ahir amb el Ministeri de Justícia. Els sindicats demanen el 'sí' en la votació.

A prop dels 9.500 funcionaris de les set comunitats en vaga estan cridats a les urnes en una votació que començarà al final d'aquesta assemblea. Segons han informat a Europa Press fonts sindicals, malgrat que els portaveus sindicals estan defensant aquest principi d'acord, "a jutjar per les opinions dels funcionaris assistents a l'assemblea pot passar qualsevol cosa". El principal escull que veuen els funcionaris a aquest acord estaria en la forma del mateix, mentre que es mostrarien satisfets amb el fons.

L'oferta del Ministeri estima un augment retributiu de 190 euros mensuals per als treballadors, dels quals 160 serien pagadors en 2008, 60 euros a partir de l'acord, i altres 60 a partir de juny, amb una paga de caràcter retroactiu de 480 euros el gener del 2009, al costat de 30 euros més en 2009.

Al començament de l'assemblea els diferents sindicats van repartir una sèrie de notes informatives en les que cridaven a la unitat de tots els funcionaris i en concret el sector federal de l'Administració de Justícia de Comissions Obreres reafirmava el manteniment de la vaga fins que els funcionaris ratifiquin en referèndum l'acord tancat ahir amb Justícia.

Aquesta previst que l'assemblea duri tot el matí i que a les 18.00 hores s'ofereixin els resultats definitius de la votació.