Ensenyat reitera que MÉS és "la major força política d'esquerres" de Mallorca i aposta per reeditar el Pacte

26M.- Ensenyat Reitera Que MÉS És "La Major Força Política D'Esquerres" De Mallorca I Aposta Per Reeditar El Pacti
EUROPA PRESS
Actualizado 30/4/2019 17:17:25 CET

   PALMA DE MALLORCA, 30 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El candidat de MÉS per Mallorca al Govern, Miquel Ensenyat, ha manifestat aquest dimarts que la formació ecosobiranista és la "major força" política d'esquerres a Mallorca en termes d'implantació territorial i ha destacat la intenció del partit de reeditar el Pacte de Progrés de cara a les eleccions autonòmiques i municipals del proper 26 de maig.

   Així s'ha expressat Ensenyat en una roda de premsa en la qual la formació ecosobiranista ha començat la precampanya de les eleccions municipals i autonòmiques del 26 de maig en el Parc de la Mar. Per la seva banda, el candidat de MÉS per Palma a Cort, Antoni Noguera, ha ressaltat les "polítiques innovadores" realitzades al capdavant del Consistori durant aquesta legislatura a més de mostrar el seu "desig" de liderar un nou Pacte de Progrés a l'Ajuntament de Palma.

   "MÉS és la força necessària i no és només un patrimoni nostre sinó un bagatge a la disposició de tota la ciutadania, volem la continuïtat del Pacte de Progrés i estem a disposició del govern plural que es formi a nivell estatal", ha declarat Ensenyat, qui així mateix ha recordat que la formació compta amb 20 alcaldes i més de 150 regidors en els consistoris municipals de Balears.

   "Quan governem en un municipi, es converteix en un referent en polítiques de gestió de residus, mobilitat, socials o culturals i ocorre el mateix quan governarem en la resta de les institucions", ha insistit el candidat al Govern, qui s'ha referit a alguns dels "assoliments" de la formació durant la legislatura, com la Llei de Residus, la Llei de Canvi Climàtic, el Decret de Posidònia, l'ampliació del Parc de Cabrera, l'aprovació de la Llei LGTBI, la Llei de Fosses o l'aprovació de l'Impost de Turisme Sostenible.

   En la mateixa línia s'ha expressat Noguera, qui ha assegurat que les "polítiques progressistes i innovadores porten el segell" de la formació. "Hem fet que les polítiques d'aquest govern progressista siguin vistes no només en tot l'Estat sinó a Europa", ha apuntat el candidat a Cort, qui ha ressaltat que la formació "garantirà el canvi guanyant les eleccions".

   En relació a Palma, ha esmentat algunes de les assignatures pendents de cara a la propera legislatura com la implantació del 'trambús', la reforma del Passeig Marítim i de l'antiga presó de Palma o la implantació d'un carril bici en tota la ciutat.

   "És imprescindible que MÉS tingui uns bons resultats perquè la transformació ja està en marxa", ha assegurat.

   Preguntat per les expectatives que maneja la formació de cara a aconseguir uns resultats millors en els comicis de maig, Noguera ha insistit de nou en la penalització del "vot útil i de la por" que s'ha donat en les eleccions generals i s'ha mostrat convençut que en els comicis de maig la formació "traurà un gran resultat".

   "El vot útil es planteja en les eleccions generals i no en les municipals", ha considerat Noguera, qui s'ha referit al cas de Compromís, que en les eleccions del 28 d'abril va quedar primera força en els comicis autonòmics i sisena en les generals.

   "Són diferents eleccions i hi ha diferents formes d'entendre-les, nosaltres som un partit autocentrat a Mallorca i a Balears, i és evident que quan la gent vota aquí, ho fa amb un altre registre", ha resolt.

Contador

Para leer más