Esquerra Independentista de Mallorca defensa la celebració de consultes populars sobre el model d'Estat

26M.- El Gobierno de Canarias abre una web para informar sobre las elecciones au
JUNTA DE ANDALUCÍA
Publicado 8/4/2019 10:55:45CET

PALMA DE MALLORCA, 8 Abr. (EUROPA PRESS) -

Esquerra Independentista de Mallorca (EIM) ha defensat aquest dilluns la celebració de les consultes populars sobre el model d'Estat que han tingut lloc els passats 31 de març, 6 i 7 d'abril a una dotzena de pobles de Mallorca.

Segons ha explicat el partit en un comunicat, la ciutadania ha pogut triar entre monarquia i república com a model d'Estat, amb la victòria de la segona opció a tots aquests municipis.

Per això, han celebrat "la iniciativa popular que ha fet possible la celebració d'aquestes consultes" ja que "la seva existència demostra que a Mallorca existeix la voluntat de decidir-ho tot, superant els marcs imposats pel Règim del 78".

"També volem destacar la fermesa demostrada enfront dels intents de prohibició de la junta electoral, així com el compromís de l'Obra Cultural Balear i la seva disposició a emparar les consultes enfront de les amenaces", han assenyalat, al que han afegit que la seva opció ha estat "el vot favorable a la forma de govern republicà, ja que només trencant l'arrel amb la monarquia espanyola es pot aspirar a la sobirania que necessitem com a poble".

Finalment, han reivindicat "la importància d'aquest tipus d'iniciatives en el camí cap a la construcció d'una alternativa política global per a Mallorca, amb voluntat de ruptura i de recuperació de totes les sobiranies, amb l'horitzó d'una Confederació de Repúbliques dels Països Catalans".

Contador

Para leer más