Publicado 23/09/2019 20:05CET

Estars demana mesures a la UE per "evitar la indefensió dels passatgers" davant fallides com la de Thomas Cook

L'eurodiputada del PP, Rosa Estars.
L'eurodiputada del PP, Rosa Estars. - GRUPO POPULAR EUROPEO - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 23 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'europdiputada del PP, Rosa Estars, ha dirigit aquest dilluns una pregunta escrita prioritria a la Comissió Europea en la qual demana que la Unió Europea (UE) prengui mesures per evitar "la indefensió dels passatgers" davant fallides com la de Thomas Cook.

En aquest sentit, ha instat al fet que es desenvolupin normes per protegir als consumidors de les possibles conseqüncies de situacions com la d'aquesta companyia, "que ha cessat la seva activitat sense previ avís deixant 600.000 persones en els seus llocs de vacances i sense oferir-los garanties per al seu retorn".

Més concretament, segons ha explicat el PP en una nota de premsa, Estars ha proposat que l'Executiu comunitari desenvolupi propostes per obligar a tots els agents turístics, i no solament a les agncies de viatges, a comptar amb assegurances o fons destinats a donar suport als afectats.

"El cas de Thomas Cook ha posat en evidncia l'existncia de buits legals en la protecció dels consumidors, uns buits que les institucions europees haurien d'ajudar a completar", ha argumentat l'eurodiputada.

A més, i tenint en compte que el cas de Thomas Cook afecta en la seva majoria a ciutadans europeus, l'eurodiputada balear ha preguntat a la Comissió Europea "quinaes accions de coordinació ha pres o pensa prendre en breu per ajudar els ciutadans afectats a tornar als seus llocs de residncia".

Para leer más