Publicado 23/09/2019 10:23CET

La fallida de Thomas Cook suposar un "perjudici important" per a hotels pitiusos per les factures impagades

Thomas Cook Airlines.
Thomas Cook Airlines. - THOMAS COOK - Archivo

EIVISSA, 23 Sep. (EUROPA PRESS) -

La Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera (Fehif) ha assegurat aquest dilluns que la fallida de l'agncia Thomas Cook provocar "un perjudici important" en hotels de les Pitiüses, ja que estava previst que aquesta temporada uns 70.000 turistes viatgessin a Eivissa i Formentera amb la companyia.

Al mateix temps, han dubtat que en les Pitiüses es produeixin situacions "particularment" complicades en relació a la tornada de clients de l'empresa que puguin romandre a les Illes.

En declaracions a Europa Press, des de la Federació han assenyalat que la fallida "una sorpresa no pot ser perqu feia temps que donaven senyals de dificultats".

En el cas de les Pitiüses, han recordat, la fallida de l'agncia suposar l'impagament de moltes factures a establiments hotelers, principalment d'Eivissa, ja que a Formentera "Thomas Cook no havia de treballar tant, encara que alguna cosa far".

La Fehif ha destacat que els hotels patiran una "prdua important" per les factures impagades i ha afirmat que no creuen que hi hagi "massa intervencions" des de la Federació perqu la solució ha d'anar a crrec de cadascuna de les parts implicades.

"Els clients en les destinacions tindran sobresalts, per són circumstncies dels viatges i cadascú ha de solucionar-ho", han afegit.

EN FALLIDA AQUEST DILLUNS

L'agncia de viatges Thomas Cook, la més antiga del món, s'ha declarat aquest dilluns en fallida, deixant a centenars de milers de turistes a tot el món sense les seves reserves.

L'Autoritat d'Aviació Civil (CAA) del Regne Unit ha assenyalat que Thomas Cook havia deixat d'operar i que el Govern i la CAA treballaran junts per enviar a les seves llars als més de 150.000 clients britnics en les dues setmanes vinents.

La fallida de Thomas Cook marca el final d'una de les empreses més antigues del Regne Unit que va comenar en 1841 portant a terme excursions amb tren locals abans de sobreviure dues guerres mundials per ser pionera del turisme.

Para leer más