Actualizado 04/04/2008 20:12 CET

Galmés diu que l'abandonament escolar és el "semàfor vermell" del progrés de Balears i aposta per mesures preventives

PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Educació i Cultura, Bárbara Galmés, ha assegurat avui que l'abandonament escolar és el "semàfor vermell" del progrés de les Balears i va manifestar la necessitat d'aplicar mesures "preventives i pal·liatives" per fer front a aquesta situació, que situa a l'arxipèlag amb una taxa del 34,9 % --cinc punts per sobre de la mitjana nacional-- al capdavant de joves que decideixen no continuar amb els seus estudis.

Així ho va manifestar avui durant la clausura del 'Seminari Nacional sobre l'Abandonament Escolar primerenc: iniciatives, mesures i bones pràctiques' que se celebra ahir i avui a l'edifici Sa Riera de la Universitat dels Illes Balears (UIB).

La consellera va manifestar durant l'acte la seva "preocupació" per aquesta situació a les illes i va recalcar que el fet que els joves no vulguin continuar amb la formació acadèmica "limita la competitivitat de les illes", incidint que el paper de l'Administració passa per arbitrar mesures "preventives i pal·liatives" per posar fre a aquesta situació.

"Quan després la realitat laboral és adversa, provoca la certesa de tornar a l'educació" va subratllar la consellera, qui va recordar que les principals causes de la situació passen pel fàcil accés al mercat laboral, la mobilitat de les famílies i l'arribada d'immigrants.

"La prevenció s'ha d'aplicar en els nivells inicials de primària, ja que són accions molt positives" va sostenir Galmés, que va indicar que la Conselleria que dirigeix s'ha centrat en el foment dels plans específics de cada centre, per promoure les actuacions que cada escola consideri adequades.