Actualizado 04/04/2008 20:07 CET

Galmés diu no entendre els "malentesos" suscitats pel Decret d'Admissió i assenyala que és un text "claríssim"

PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Educació i Cultura, Bárbara Galmés, ha assegurat avui no entendre algunes opinions i "malentesos" sobre el Decret d'Admissió d'Alumnes aprovat pel Govern i va assenyalar que es tracta d'un text "claríssim" que ha seguit tots els tràmits preceptius necessaris, recalcant que l'únic que s'ha variat és el període de matrícula, que passarà a ser "ordinari" i conclourà el juny en lloc de al setembre.

Així ho va manifestar avui en declaracions als mitjans de comunicació després de la clausura d'un seminari sobre abandonament escolar aviat, on va assenyalar que el text va ser presentat en el mes de desembre al Consell Escolar, l'informe del qual no va tenir problemes i va ser aprovat per 26 vots a favor, sis en contra i sis abstencions. Després, va assenyalar que es va elevar al Consell Consultiu i no es van trobar problemes "ni administratius ni jurídics".

"L'única rectificació afegida és que s'ha adjuntat a la matrícula la paraula ordinària, perquè en primària i infantil no hi ha setembre i això generava dubtes a les famílies davant de la possibilitat de passar l'estiu sense saber si havia places" va sostenir Galmés.

Alhora, va aprofitar per puntualitzar als últims dies "s'ha parlat molt d'immigració" quan, segons va afirmar, el Decret parla de nouvingut "i no es distingeix" entre immigrants o alumnes procedents de qualsevol altra Comunitat Autònoma o amb qualsevol altra necessitat.

En aquest sentit, va recordar que el Decret se centra en els alumnes de tres a sis anys i va assenyalar que el problema a l'hora d'incorporar-se a les classes comença quan el nouvingut és, per exemple, un nen de vuit anys que accedeix al sistema i que pot venir "amb un nivell però sota d'escolarització". "A vegades tot es fa més gran el que és en realitat" va concloure.