El GOB demana al Govern que les polítiques climàtiques tinguin una "concreció real"

Publicado 2/12/2019 21:09:42CET
La presidenta del Govern, Francina Armengol, amb el president del Grup d'Ornitologia Balear (GOB), Amadeu Corbera.
La presidenta del Govern, Francina Armengol, amb el president del Grup d'Ornitologia Balear (GOB), Amadeu Corbera. - CAIB

PALMA DE MALLORCA, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

El president del Grup d'Ornitologia Balear (GOB), Amadeu Corbera, ha demanat aquest dilluns al Govern que les polítiques climàtiques autonòmiques "tinguin una concreció real" en una audiència que ha mantingut amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Medi ambient i Territori, Miquel Mir.

Segons ha explicat en declaracions als mitjans Corbera després de la trobada, s'han emplaçat amb el Govern a aconseguir "consensos" i a "explorar vies d'acord" per lluitar contra el canvi climàtic "al més aviat possible" i que pugui tenir incidència a les Illes.

Corbera ha titllat la reunió de trobada "cordial" i ha celebrat la "predisposició d'escoltar" de l'Executiu autonòmic. "No he vist un tancament en banda, sinó una obertura a estudiar alguns dels punts, ara el nostre treball és treballar les vies d'acord i posar en pràctica les mesures", ha afegit.

Mir, per la seva banda, ha considerat la trobada com "un espai de reflexió, no només del que s'ha fet fins ara sinó els reptes de futur" i, en aquesta línia, ha plantejat "veure com amb el GOB es poden articular conjuntament les polítiques perquè segueixin sent pioneres".

El conseller ha explicat que durant la reunió s'ha posat de manifest la preocupació d'ambdues parts en relació a l'emergència climàtica i a poder actuar "conjuntament" amb l'objectiu de "revertir les tendències i dinàmiques caracteritzades pel model social i econòmic de les Illes al llarg dels anys".

Per la seva banda, la portaveu del GOB Margalida Ramis ha apel·lat al fet que "s'assumeixi realment el concepte d'Emergència", ja que "com s'ha vist en altres situacions com el cas de Thomas Cook, si hi ha voluntat política es pot arribar a acords que es redacten en res".

"Volem que més enllà de la declaració d'emergència climàtica s'abordi també amb excepcionalitat i es vegi com un punt d'inflexió i amb dificultat de tornada la situació d'emergència ecològica i climàtica amb polítiques i pressupostos concrets", ha dit.

Contador