El Govern atorga 480.000 euros de l'impost turístic als clústers de Balears per finançar la seva consolidació

La consellera Busquets amb membres dels Clústers de Balears
CAIB
Publicado 9/1/2019 14:20:03CET

PALMA DE MALLORCA, 9 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Investigació i Turisme ha presentat aquest dimecres unes ajudes de 480.000 euros procedents de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) atorgades a cinc clústers de Balears del sector turístic, químic i biotecnològic amb l'objectiu de "finançar la seva consolidació", segons ha dit la responsable de l'àrea, Bel Busquets.

Aquests 480.000 euros en ajudes financen el 75 per cent de les despeses dels projectes dels clústers que difonguin "estudis dirigits a millorar la competitivitat empresarial" i a la "generació de projectes col·laboratius".

Les ajudes s'han atorgat al Clúster químic de Balears (CliqIB), el Clúster TIC turisme de les Illes (Turistec), el Clúster de turisme de Balears (Balears.t) i el Clúster biotecnològic i biomèdic de Balears (Bioib). Totes elles s'emmarquen en el projecte 'Creació i consolidació de clústers del coneixement de Balears', aprovat pel Pla Anual d'Impuls del Turisme Sostenible 2017.

La vicepresidenta ha assenyalat que un projecte com aquest "compleix una de les finalitats principals" de l'ITS en destinar fons a "investigació científica, al desenvolupament i a la innovació tecnològica", unes accions que, segons ha reiterat, fan avançar a la comunitat "cap a la diversificació econòmica".

Per la seva banda, els representants dels clústers han recalcat "la importància d'apostar per l'economia del coneixement" i han agraït la convocatòria de subvencions finançada amb l'ITS.

D'altra banda, la Conselleria ha informat que finança amb 1,09 milions d'euros de l'impost turístic el projecte 'Tecnoindustria d'aigües de Balears', una iniciativa del Clúster de Química de Balears, que consisteix en la construcció d'un centre de formació, experimentació i validació de tecnologies enfocades a resoldre problemes higiènics de gestió d'aigües de piscina.

Contador