5 de juny de 2020
 
Publicado 9/1/2019 14:20:03 +01:00CET

El Govern atorga 480.000 euros de l'impost turístic als clústers de Balears per finanar la seva consolidació

La consellera Busquets amb membres dels Clústers de Balears
CAIB

PALMA DE MALLORCA, 9 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Vicepresidncia i Conselleria d'Innovació, Investigació i Turisme ha presentat aquest dimecres unes ajudes de 480.000 euros procedents de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) atorgades a cinc clústers de Balears del sector turístic, químic i biotecnolgic amb l'objectiu de "finanar la seva consolidació", segons ha dit la responsable de l'rea, Bel Busquets.

Aquests 480.000 euros en ajudes financen el 75 per cent de les despeses dels projectes dels clústers que difonguin "estudis dirigits a millorar la competitivitat empresarial" i a la "generació de projectes collaboratius".

Les ajudes s'han atorgat al Clúster químic de Balears (CliqIB), el Clúster TIC turisme de les Illes (Turistec), el Clúster de turisme de Balears (Balears.t) i el Clúster biotecnolgic i biomdic de Balears (Bioib). Totes elles s'emmarquen en el projecte 'Creació i consolidació de clústers del coneixement de Balears', aprovat pel Pla Anual d'Impuls del Turisme Sostenible 2017.

La vicepresidenta ha assenyalat que un projecte com aquest "compleix una de les finalitats principals" de l'ITS en destinar fons a "investigació científica, al desenvolupament i a la innovació tecnolgica", unes accions que, segons ha reiterat, fan avanar a la comunitat "cap a la diversificació econmica".

Per la seva banda, els representants dels clústers han recalcat "la importncia d'apostar per l'economia del coneixement" i han agrat la convocatria de subvencions finanada amb l'ITS.

D'altra banda, la Conselleria ha informat que finana amb 1,09 milions d'euros de l'impost turístic el projecte 'Tecnoindustria d'aigües de Balears', una iniciativa del Clúster de Química de Balears, que consisteix en la construcció d'un centre de formació, experimentació i validació de tecnologies enfocades a resoldre problemes higinics de gestió d'aigües de piscina.