Actualizado 18/12/2008 18:56 CET

El Govern i la Caixa posen en marxa un projecte de repoblació forestal a Son Real amb 25.000 arbres

PALMA DE MALLORCA, 18 de desembre (EUROPA PRESS)

La Conselleria de Medi Ambient i la Caixa han posat en marxa un projecte de repoblació forestal i recuperació paisatgística de les zones de Son Real afectades pels incendis de les últimes dècades. Aquesta iniciativa abraça una extensió considerable de gairebé 27 hectàrees, amb més de 25.000 arbres.

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, va explicar que aquest projecte està emmarcat en el conveni de col·laboració suscrit entre la Conselleria i la Caixa, pel que va agrair al director executiu territorial de les Balears de la Caixa, Robert Leporace, la seva "implicació".

Alhora, Grimalt va destacar que la finca pública de Son Real presenta un alt valor ambiental. ja que àmbit dunar té una coberta arbòria que s'ha vist "molt afectada" pels incendis forestals de les últimes dècades, quan era una finca privada. Aquests focs han provocat la pèrdua del banc natural de llavors forestals de la zona, fent inviable la seva regeneració natural a curt termini. També fa falta dir que altres zones de la finca perdessin la coberta vegetal com a conseqüència del gran temporal de novembre de 2001.

Actualment, la recuperació paisatgística de Son Real ha esdevingut una prioritat per reforçar el seu ús públic i la seva importància com referent turístic del municipi de Santa Margalida i del conjunt de la Badia d'Alcúdia.

Finalment, aquesta actuació s'emmarca en el programa '+ Bosc', de la Conselleria de Medi Ambient, que té com a objectiu plantar un milió d'arbres al llarg d'aquesta legislatura, i dels quals ja s'han plantat més de 200.000.