El Govern cedeix un solar de 1.500 m2 a Cort per millorar l'entorn urbà de la Platja de Palma

Yur
CAIB
Publicado 6/5/2019 16:58:49CET

   PALMA DE MALLORCA, 6 Maig (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Innovació, Investigació i Turisme ha cedit aquest dilluns un solar de 1.500 metres quadrats situat a la Platja de Palma a l'Ajuntament perquè aquest pugui "millorar l'entorn urbà" de la zona.

   Segons un comunicat de la Conselleria, es tracta d'un terreny procedent de l'antiga línia ferroviària Palma-Santanyí que pertanyia al Consorci Urbanístic per a la Millora i l'Embelliment de la Platja de Palma. Concretament, es troba entre els carrers Lisboa, Bellavista i el Torrent des Jueus.

   Atès que al juliol de 2018 es va formalitzar la dissolució del Consorci de la Platja de Palma, les competències en matèria urbanística de la zona s'han traspassat als ajuntaments de Llucmajor i Palma, motiu pel qual aquesta parcel·la ha estat transferida al Consistori de la capital.

   Així, el secretari general de la Conselleria de Turisme, Josep Mallol, i la primera tinent de l'alcalde de Palma, Aurora Jhardi, han formalitzat la cessió del solar aquest dilluns i ara formarà part de la remodelació del cabal i l'entorn del Torrent des Jueus, projecte finançat amb 2.051.739 euros provinents de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS).

   El solar en qüestió va ser adquirit el 2007 per 12.500 euros pel Consorci de la Platja de Palma, que tenia com a objectiu "la rehabilitació de la planta hotelera, dels serveis complementaris del turisme i de l'entorn urbà de la zona turística de la Platja de Palma", han explicat des del Govern.

   Ara, alguns dels objectius d'aquest projecte presentat per Cort són "millorar la connectivitat ecològica i urbana, recuperar l'ús de l'espai lliure públic i singularitzar el tram del passeig marítim, entre uns altres".

Contador