El Govern es compromet a una inversió de 360 milions d'euros a Balears per a infraestructures hidràuliques

Vicenç Vidal, conseller balear de Medi ambient
Europa Press - Archivo
Publicado 10/1/2019 16:12:12CET

PALMA DE MALLORCA/MADRID, 10 Ene. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha anunciat aquest dijous que l'Executiu central s'ha compromès a dotar d'un protocol d'inversió de 360 milions d'euros per a infraestructures hidràuliques.

Així ho ha expressat Vidal en declaracions als mitjans al final de la reunió que ha mantingut amb el secretari d'Estat de Medi ambient, Hugo Morán, a la seu del Ministeri de Transició Ecològica a Madrid.

Ha explicat que el Govern s'encarrega del 50 per cent d'aquests 360 milions d'euros, mentre que l'altra meitat és a càrrec del Ministeri de Transició Ecològica, encara que el protocol d'inversió s'executarà per part de l'Executiu balear.

"Després de la reunió que va mantenir la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, amb el president del Govern, Pedro Sánchez, on es va acordar realitzar un protocol de recuperar la inversió en polítiques d'aigües a Balears, avui hem fet una passa molt important", ha subratllat Vidal.

El conseller ha assenyalat que es tracta d'un compromís "a llarg termini" si bé ha apuntat que aquest conveni tindrà efectes l'any 2019 a través de 80 milions d'euros que es destinaran a l'ampliació de la xarxa de distribució d'aigua salada i al sanejament i depuració. "És una inversió important", ha destacat.

Per la seva banda, la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, que també ha acudit a aquesta reunió amb el secretari d'Estat, ha destacat "el compromís" que van acordar Armengol i Sánchez a la reunió bilateral que van mantenir.

"Està previst enviar-nos documents de treball entre el Govern de Balears i el Ministeri i el més important és que avançem perquè seran unes transferències que remetran a la Comunitat perquè executi aquests projectes", ha agregat Cladera.

Contador