El Govern comprova que un dels cossos trobats al Pou de s'Àguila de Llucmajor és el de Julià Fullana

Publicado 23/5/2019 12:49:58CET
CAIB

   PALMA DE MALLORCA, 23 Maig (EUROPA PRESS) -

   El Govern ha identificat a Julià Fullana, un dels tres cossos trobats a 47 metres de profunditat al Pou de s'Àguila, situat a la finca particular del Porxat de la Marina de Llucmajor.

   Segons ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports en un comunicat, els tres cossos presentaven fractures de trauma 'peri mortem', possiblement a causa de la caiguda dins del pou.

   La Conselleria va encarregar aquesta exhumació i la resta de les incloses en el Pla d'Actuació 2018 a l'equip tècnic d'Aranzadi que va treballar en la investigació dels cossos dels represaliats que podrien trobar-se dins el pou i en la seva posterior identificació.

   Aquest dijous s'ha conegut que un dels cossos trobats correspon a Julià Fullana Mas, qui a l'agost de 1936 va ser detingut, torturat i llançat viu, segons els testimonis, al Pou de s'Àguila per falangistes.

   Julià Fullana era fill de Joan Fullana, un dels fundadors del partit socialista de Llucmajor i tenia entre 26 i 30 anys quan el varen assassinar. Treballava al planter de Son Fullana.

   La Conselleria ha treballat aquesta legislatura per a la recuperació de la memòria històrica de Balears, en col·laboració amb l'associació memorialista Memòria de Mallorca.

   La tasca desenvolupada per l'associació durant molts anys ha facilitat la identificació dels cossos trobats i l'equip tècnic d'Aranzadi ha estat l'encarregat de dur a terme les tasques d'exhumació i la posterior identificació dels cossos.