El Govern disposa del projecte bàsic per a la creació del centre cultural artístic Junyer Canals a Deià

Publicado 1/7/2019 16:39:07CET
Projecte bàsic del centre cultural Junyer Casals
Projecte bàsic del centre cultural Junyer CasalsCAIB

   PALMA DE MALLORCA, 1 Jul. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria de Cultura, Participació i Esports i la de Territori, Energia i Mobilitat en funcions ja disposen del projecte bàsic del que ha de ser el centre cultural artístic dedicat al matrimoni Junyer Canals, a Llucalcari, Deià, quan es compleixen 25 anys de la donació, el 1994, de dues cases.

   Segons han explicat en un comunicat, el matrimoni del pintor Joan Junyer i Dolors Canals van donar a la Comunitat les dues cases de Ca Madò Bet i Can Dos amb la condició que es creés un centre cultural per part del Govern. En aquestes propietats, l'artista va rebre el llegat pictòric de la passió mallorquina del seu oncle Sebastià Junyer.

   En aquest sentit, amb el projecte bàsic, es dóna llum verda al projecte de reforma de les cases i l'adequació dels terrenys, la neteja dels quals ja es va fer fa mesos, per a la creació d'uns espais que es destinaran a una residència per a artistes i a un centre d'exposicions.

   Més concretament, el text està redactat per Oscar Canalis i és el resultat d'haver aixecat la planimetria de les propietats i haver convocat el concurs arquitectònic d'idees per a la rehabilitació de les cases.

Contador