El Govern espera començar aquest mes a fer les primeres proves de bombament d'aigua des de Sa Costera cap a Palma

Actualizado 16/6/2008 15:54:37 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 de juny (EUROPA PRESS)

El Govern espera començar aquest mateix mes de juny a fer les primeres proves de bombament d'aigua des de l'estació del torrent de Sa Costera cap a Palma, a la costa de la Serra de Tramuntana, una vegada que signi el conveni de col·laboració amb la planta productora d'electricitat de Sóller, que permetrà un subministrament continu d'energia a la maquinària.

Així ho va exposar avui el director de l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua), Damià Nicolau, durant una trobada amb els mitjans de comunicació celebrat avui a la seu de la Conselleria de Medi Ambient, en què es va signar un conveni amb l'Ajuntament de Banyalbufar per a la construcció d'una estació depuradora d'aigües residuals en el nucli del Port donis Canonge.

Segons va confirmar Nicolau, la previsió és que Sa Costera subministri aigua a la capital balear i a Bunyola a partir del mes de juliol, una vegada que s'aconsegueixi bombar aigua a s'Estremera i al dipòsit de Son Pacs, de manera que aquesta obra, que va considerar "molt important" per al subministrament hidràulic de la badia de Palma, pugui ser inaugurada a l'agost .

Cap recordar que aquesta obra ha suposat una inversió de 78 milions d'euros per al Ministeri de Medi Ambient i permetrà utilitzar anualment 14 milions de metres cúbics d'aigua, que fins ara es perdien en el mar. Pel que garantirà a l'illa el subministrament d'aigua fins i tot en el cas que es vegi afectada per una gran sequera.