Govern estudiarà el deute dels constructors en pròximes setmanes però la saldarà "en funció de la tresoreria" pública

Actualizado 6/6/2008 21:01:27 CET
Actualizado 6/6/2008 21:01:27 CET

Govern estudiarà el deute dels constructors en pròximes setmanes però la saldarà "en funció de la tresoreria" pública

PALMA DE MALLORCA, 6 Jun. (EUROPA PRESS) -

El conseller de presidència, Albert Moragues, ha dit avui que confia en què en pròximes setmanes el Govern hagi analitzat el nivell de deute que l'Administració manté amb els constructors i promotors de les Balears, els qui fa poc van reclamar pagaments per valor de 223 milions d'euros més l'11 per cent d'interessos corresponents. Sobre aquesta qüestió, Moragues ha afirmat que l'executiu farà front al deute "en funció de la tresoreria" de la qual disposa la Comunitat.

Així ho va manifestar en roda de premsa posterior al Consell de Govern, on va especificar que el Govern està estudiant el nivell de deute aconseguit la relació de projectes i obres executats i per quina raó no se'ls ha pagat als constructors. "No dubto de les quantitats que se'ls deu però cal revisar totes aquestes qüestions", va incidir el conseller.

En aquest sentit, va assegurar que quan s'hagin portat a terme tot l'anàlisi des del Govern es posaran en contacte "de seguida" amb els promotors, i alhora va lamentar la situació generada pel "desastre" heretat del passat Executiu del PP pel que ha afirmat que el Govern actual treballarà per "posar ordre" i saldar el deute depenent de l'erari públic de l'Administració.

Des de l'Associació de Constructors de les Balears s'ha enviat una missiva a 87 institucions públiques per exigir els deutes contrets amb ells, al justificar que la situació econòmica d'algunes de les empreses comença a ser "preocupant", pel qual demanen que se saldi el deute íntegra o a través d'un calendari de terminis amb cadascuna de les companyies afectades.

 

Lo más leído

 1. 1

  Un hombre compra una bicicleta robada de 1600 euros por poco más de 90 y pide ayuda en Twitter para encontrar a su dueño

 2. 2

  VÍDEO: Los guardas de seguridad de Aerosmith impiden al batería Joey Kramer entrar a ensayar con la banda

 3. 3

  Primeras imágenes de Richard Madden como Ikaris en el rodaje de Los Eternos (The Eternals) de Marvel

 4. 4

  El Supremo acuerda por unanimidad respaldar la decisión de la JEC que retiró el escaño a Torra

 5. 5

  Iglesias recuerda que a los hijos "se les incribe en el registro civil no en el de la propiedad"

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista