El Govern explicarà els mecanismes que usa per controlar els preus del transport marítim i aeri entre illes

Publicado 7/2/2019 13:40:04CET
Marc Pons durant el debat dels Pressupostos del seu Conselleria
PARLAMENT IB - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

   El Govern explicarà els mecanismes que usa per controlar els preus del transport marítim i aeri entre illes, després que s'hagi aprovat aquesta iniciativa en una comissió parlamentària, després de la petició del diputat del grup mixt, Salvador Aguilera.

   Durant la seva intervenció, Aguilera ha manifestat que va realitzar aquesta petició d'urgència fa tres mesos però que no ha estat fins ara quan se li ha atès. "El president del Parlament ha deixat passar tres mesos al no convocar la comissió", ha criticat.

   Sobre l'assumpte en concret, Aguilera ha dit que va fer aquesta petició després de publicar-se un informe de la UIB que "posava en relleu que es multiplicava fins a quatre vegades el transport marítim de mercaderies" i després de conèixer un estudi d'una important agència de viatges que, tal com ha explicat el diputat, denunciava "l'augment de preus important en els vols de les illes".

   En el torn de fixació de posicions, el seu antic company de partit, el diputat de Podem, Carlos Saura, ha votat en contra que es realitzi aquesta compareixença del conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, perquè considera que "qui la demana (Aguilera) no té legitimitat" per fer-ho.

   Per la seva banda, el diputat de MÉS per Menorca, Josep Castells, també s'ha manifestat en contra d'aquesta iniciativa: "Les compareixences han de demanar-se per tractar temes singulars de forma urgent, no per demanar per tòpics de la política balear". "Aquesta compareixença es podria resoldre per una pregunta per escrit, que és una mica més àgil i no entorpeix l'activitat parlamentària", ha dit.

   Per la seva banda, el diputat del PSIB, Damià Borràs, ha mostrat el seu vot a favor perquè "sempre diem que sí". "És l'únic argument raonable", ha manifestat el socialista que ha qüestionat la "representativitat democràtica" d'Aguilera. Des de MÉS per Mallorca també han votat a favor sense pronunciar-se sobre este tema. El PP s'ha abstingut i tampoc ha valorat el fons de la qüestió.

   D'aquesta manera, la comissió parlamentària ha aprovat que Pons expliqui els mecanismes del Govern per controlar els preus del transport marítim i aeri entre illes per sis vots a favor (Mixt-Aguilera, MÉS per Mallorca i Socialista), tres en contra (Podem i MÉS per Menorca) i tres abstencions (Popular).

Para leer más

 

Lo más leído

 1. 1

  El colágeno y su papel en nuestras articulaciones: ¿realmente son necesarios los suplementos?

 2. 2

  ¿Hasta que edad pueden los hombres tener hijos? ¿Existe una edad ideal?

 3. 3

  Toñi Moreno, así cambiará su vida profesional tras convertirse en madre

 4. 4

  Espuma marina inunda calles de Tossa de Mar (Girona) cercanas a la playa

 5. 5

  La alcaldesa de Alcorcón denuncia el gasto de más de 44.000 euros en suministros en un centro cerrado

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista