Actualizado 04/06/2008 20:43 CET

El Govern formarà els policies turístics auxiliars que no comptin amb el batxillerat

EIVISSA, 04 de Juny (EUROPA PRESS)

La consellera d'Interior, María Ángeles Leciñena, ha anunciat avui que el Govern Balear formarà els policies turístics auxiliars "que no comptin amb el batxillerat" amb la finalitat que puguin formar-se com agents. Per a això l'Escola Balear d'Administració pública ja ha iniciat els tràmits pertinents.

Així, Leciñena va realitzar aquestes declaracions a Europa Press d'acord amb la modificació de la Llei de coordinació de les Policies Locals de Les balears aprovada pel Parlament com a mesura transitòria per cobrir amb auxiliars de policia les places d'agents turístics que preveu la norma i que alguns ajuntaments tenen vacants per la falta d'aspirants acreditats amb la titulació acadèmica mínima requerida. Leciñena va confiar que conclosa aquesta mesura "transitòria", el desembre de 2011 aquests professionals "puguin fins i tot preveure la seva inclusió en la nova policia autonòmica".

Aquesta proposta permetrà que aquest estiu els municipis d'Eivissa, Sant Antoni i Sant Josep cobreixin les 18 places de policies turístics vacants.

POLICIA AUTONÒMICA

D'altra banda, Leciñena també es va referir a la consulta que elevarà la diputada autonòmica d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) dins de la coalició Eivissa pel Canvi (Exc), Esperança Marí, en sessió parlamentària, sobre el pla estratègic per crear la policia autonòmica.

Així, la consellera va concretar que preveu relatar a Marí les actuacions empreses per formar a una policia autonòmica "per a la que ja hi ha un avantprojecte en marxa però que implicarà un procés d'implantació llarg que s'estendrà fins a la pròxima legislatura".

"Redactar un text en aquest sentit, crear una escola de policia, i formar als futurs agents és una tasca àrdua d'implementació que fins i tot Catalunya en 25 anys des de la creació del seu policia autonòmica fins i tot no ha implementat al 100 per cent", va concloure.