Actualizado 04/08/2009 20:22 CET

El Govern posa d'exemple el programa 'Turisme Sènior' com una mesura per impulsar la desestacionalització

MADRID, 4 Ago. (EUROPA PRESS) -

El Govern central destaca, entre les seves accions per a la desestacionalització i diversificació de l'oferta turística, el programa 'Turisme Sènior', l'objectiu del qual és fomentar l'activitat econòmica fora de temporada alta.

El Govern explica que el programa està basat en un sistema de viatges en grup fora de temporada alta dirigit a ciutadans europeus majors de 55 anys de determinats mercats europeus, i que estarà parcialment bonificat per l'Administració General de l'Estat i les comunitats autònomes de destí.

Així ho exposa l'executiu central en resposta a la pregunta parlamentària formulada pel senador del PP Agustín Almodóvar, qui va sol·licitar informació sobre les accions per trencar l'estacionalitat turística.

Un altre dels elements a destacar per a la desestacionalització és el suport al club de producte de les Estacions Nàutiques, així com altres productes o esdeveniments gastronòmics centrats a fomentar la diferenciació i especialització dels destins.

A més, per part del Ministeri d'Indústria Turisme i Comerç es precisa també que el pla d'imatge i comunicació recull actuacions per a promocionar productes esportius i de naturalesa, de ciutat, d'incentius i congressos i culturals, que també tenen un caràcter desestacionalitzador.

Finalment, s'indica el programa 'Privilege Spain' dirigit a la captació de segments específics de clients amb alta capacitat de despesa, que se centrarà en començament en els principals mercats emissors de turistes.