2 de abril de 2020
 
Actualizado 24/11/2008 15:38:32 +00:00 CET

Govern presenta una campanya informativa sobre la TDT per incitar a la població que s'adapti a la nova era digital

PALMA DE MALLORCA, 24 de novembre (EUROPA PRESS)-

El Govern balear llançarà una campanya informativa sobre la televisió digital terrestre (TDT), coincidint amb les festes de Nadal, per a conscienciar la població de la necessitat que s'adaptin al canvi tecnològic que es produirà a partir de juny de 2009 a Menorca i Eivissa i de desembre del pròxim any a Mallorca.

Així ho ha assenyalat avui el director general de Tecnologia i Comunicacions de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, Antonio Manchado, durant la celebració d'una roda de premsa per donar a conèixer el contingut de la campanya de difusió que ha estat encarregada a l'empresa Multimèdia de les Illes Balears per un cost de 186.000 euros.

Tacat va remarcar la idea que després de l'apagada analògic "ningú podrà veure la televisió sense TDT", pel que va incidir en la idea que "devem preparar-nos" a l'arribada de la nova era digital.

És el principal objectiu de la campanya que arrenca demà i durarà fins al pròxim 9 de gener, amb la qual es pretén recordar a la gent que ha d'adquirir televisors adaptats a la TDT o, en el seu cas, comprar-se un descodificador a partir dels 20 euros. També va recordar que les finques plurifamiliars han d'adaptar les seves antenes de televisió -antenització-.

Per la seva banda, el director executiu de l'empresa Multimèdia, Josep Alcover, va explicar que el lema de la campanya 'El teu sense TDT' apareix sobre un fons negre al costat de dos ulls en blanc, escenificant "el que passarà al televident que no s'ha adaptat". El missatge es transmetrà a través d'anuncis en premsa, falques de ràdio, OPIS, Imants, fullets informatius, cartells i espots de cinema.

A més, s'ha creat una pàgina web específica i s'ha posat a disposició del ciutadà un número de telèfon en el qual s'ofereix informació sobre tot el procés d'adaptació que deu seguir-se.

UN 30 % DE PENETRACIÓ

D'altra banda, Tacat va indicar que actualment el 92 % de la població de les Illes "està en condicions" de veure la televisió a través d'aquesta nova tecnologia digital que ofereix una major qualitat d'imatge i so, un creixement exponencial dels senyals que es podran sintonitzar i, en un futur, la possibilitat d'accedir a determinats serveis que actualment són propis d'internet.

Tot i això, el percentatge de penetració és encara molt inferior, entorn del 30 %, el que significa que "hi ha una part molt important de la població que no està preparada per rebre al senyal per TDT", va indicar sobre aquesta qüestió.

Finalment, Tacat va recordar que gràcies al TDT podrem sintonitzar 36 canals de televisió oberts i uns 15 d'àudio, amb molta més qualitat que actualment.

Lo más leído

 1. 1

  El DAO de la Policía da positivo en Covid-19, como antes el de la Guardia Civil y Fernando Simón

 2. 2

  ¿A qué hora se estrena la 4ª temporada de La casa de papel en Netflix?

 3. 3

  Aprobado un subsidio de 439 euros para temporales que queden en paro durante el estado de alarma

 4. 4

  Einstein tenía razón sobre la luz, incluso a las más altas energías

 5. 5

  Trece comunidades autónomas deciden aplazar a 2021 las oposiciones docentes previstas este año