21 de febrer de 2020
 

El Govern preveu implantar mesures de control en matèria d'inversions en èpoques de "bonança"

Actualizado 24/6/2008 19:40:12 CET

EIVISSA, 24 de Juny (EUROPA PRESS)

El diputat parlamentari del PSIB per les Pitiüses, José María Costa, va avançar avui que el Govern Balear es troben actualment treballant en un fórmula "per a la creació d'algun tipus de mesures de control de les inversions efectuades per les administracions públiques amb la finalitat que en exercicis de bonança econòmica es reservin partides per a situacions compromeses com la que travessen actualment les illes".

El diputat va assegurar, en declaracions a Europa Press, que es tracta d'un concepte econòmic en el quin s'està reflexionant "després d'haver-se produït durant el passat legislatura el major nombre d'inversions dels últims 30 anys que avui passen factura a les arques de l'administració".

Segons Costa, deuria haver sistemes que a partir d'uns creixements determinats del producte interior brut prevegin que la inversió pública "sigui limitada i reservin partides a aplicar en moments de recessió econòmica". Una mesura que tindria efectes de control dels creixements de puntes "que produeixen distorsions socials i econòmiques" com ha ocorregut en els últims mesos en l'àmbit de la construcció, va afirmar.

ACTIVITAT PARLAMENTÀRIA

Costa va assegurar, d'altra banda, que el primer any de legislatura parlamentària ha servit per començar a erigir un control territorial de les illes, "que fins ara no s'havia projectat" i on s'ha aconseguit, en alguns casos el consens unànime de totes les forces polítiques del Parlament.

Alhora, el diputat va afirmar que les mesures iniciades fins ara "estan sent eficaços". Respecte a les assignatures pendents de la present legislatura el 'socialista' va enumerar el desenvolupament de l'Estatut de les Balears en assumptes tan importants com l'impuls d'una correcta policia autonòmica, com un dels temes a implantar en els pròxims tres anys.

Per a Costa la falta d'un lideratge clar en l'oposició, després de la marxa de Jaume Matas, ha provocat que aquest primer any de legislatura parlamentari "hagi estat marcat per una activitat parlamentària on s'ha entrevist", segons el socialista, "una falta de força del PP", causa per la qual el diputat va confiar que després del Congrés del PP les illes comptin amb un president o presidenta de l'agrupació sòlid "que plantegi un debat polític enriquidor".

Lo más leído

 1. 1

  Nuevo récord de conversión de energía solar en electricidad

 2. 2

  Teorizan meteoritos que alcanzan la Tierra a velocidad relativista

 3. 3

  Celaá rebajará a 5 la nota para acceder a las becas universitarias y eliminará las cuantías variables

 4. 4

  González dice que se le cayeron "los palos del sombrajo" al intentar verse representado en la investidura de Sánchez

 5. 5

  Toñi Moreno presume de su paseo con su pequeña Lola