El Govern reconeix que no pagarà els 10 milions de bestretes a compte al Consell de Mallorca en 2020

Publicado 3/12/2019 12:14:45CET
La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez.
La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez. - Isaac Buj - Europa Press - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern, Rosario Sánchez, ha confirmat aquest dimarts, durant la celebració del ple del Parlament, que l'Executiu autonòmic "no ha previst el 2020" el pagament dels 10 milions d'euros de les bestretes a compte al Consell de Mallorca, malgrat l'acord signat entre ambdues institucions el 2018 perquè aquest pagament s'executés l'any que ve.

Així ho ha reconegut aquest dimarts Rosario Sánchez després de la pregunta del diputat de Ciutadans, Juan Manuel Gómez. No obstant això, la consellera ha indicat que el Govern manté "la voluntat" de materialitzar aquest pagament de 10 milions en exercicis futurs.

Per la seva banda, Juan Manuel Gómez ha lamentat que no es compleixi l'acord signat entre aquestes dues institucions i ha afirmat que, des del Consell de Mallorca, han indicat que "no necessiten aquesta partida per assumir els 'Acords de Raixa'".

Davant aquestes declaracions, el diputat de Cs ha argumentat que el Govern hauria de plantejar si els 10 milions han de destinar-se al Consell de Mallorca o a altres institucions.

Finalment, la consellera ha recordat que des del Govern han augmentat en un 60 per cent el finançament dels consells insulars.

Contador

Para leer más