El Govern recorrerà davant el Tribunal Constitucional la llei balear d'avaluació i impacte ambiental

Roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Marta Fernández Jara - Europa Press
Publicado 30/4/2019 14:40:33CET

MADRID, 30 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres ha acordat aquest dimarts demanar al president del Govern central que interposi un recurs d'inconstitucionalitat contra els apartats 3 i 6 de l'article únic de la llei 9/2018 per la que es modifica la llei 12/2016 d'Avaluació Ambiental d'Illes Balears, en considerar que afecta a les competències atribuïdes a l'Estat en el marc de la Constitució Espanyola.

Durant la roda de premsa posterior al Consell, la ministra portaveu en funcions, Isabel Celaá, ha explicat que la llei que regula les avaluacions ambientals a Balears, la Llei 9/2018 que al seu torn modifica la Llei 12/2016 incorpora dos articles que "el Govern considera que no s'ajusten a la Constitució en matèria de Medi ambient".

Celaá ha dit que les comunitats autònomes "no poden", emparant-se en les seves competències "imposar" l'obligació a l'Estat l'obligació de sotmetre a avaluació ambiental els programes i plans que ostenta dins de les seves competències.

En aquest sentit, ha precisat que la redacció de la normativa autonòmica no distingeix entre els plans i programes de competència, en aquest cas insular, dels quals corresponen a la competència Estatal i, per tant, el Govern va a recórrer aquests articles.

S'oposa així l'Executiu central a la "nova" redacció dels apartats 1, 2, 3, i 4 de l'article 9, que al seu judici vulneren les competències atribuïdes a l'Estat per l'article 149.1 de la Constitució Espanyola.

A més, també recorrerà l'apartat 6 de la citada Llei 9/2018 de Balears, perquè es dóna una nova redacció que "no distingeix" entre projectes competència de l'Estat i projectes de competència autonòmica o insular.

"És un acord del Consell de Ministres pel qual sol·licitem al president del Govern la interposició del recurs davant el Tribunal Constitucional", ha conclòs.

Contador