El Govern reivindica el dret a l'educació sexual com un "pont" cap a la salut

Publicado 4/9/2019 12:58:22CET
Logotip de la web sobre salut sexual del Govern.
Logotip de la web sobre salut sexual del Govern. CAIB

La Conselleria de Salut impulsa el programa 'Amb tots els sentits', que ja està en marxa en diversos centres educatius des del curs 2017-2018

PALMA DE MALLORCA, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut i Consum s'ha adherit al lema de l'Associació Mundial per la Salut Sexual, 'Educació sexual per a tots: un pont cap a la salut sexual', amb motiu de la celebració aquest dimecres, 4 de setembre, del Dia Mundial de la Salut Sexual.

Segons han informat des del Govern en un comunicat, per facilitar l'accés a aquesta educació als més joves, la Direcció General de Salut Pública i Participació ha impulsat el programa 'Amb tots els sentits', que ja està en marxa en diversos centres educatius.

Com a novetat, aquest any s'ha editat un fullet informatiu sobre 'sexting' (enviament de textos, imatges o arxius de veu de contingut sexual a través de dispositius electrònics).

CELEBRACIÓ

Tal com han explicat, enguany, la celebració d'aquest dia va dedicada a destacar la importància de l'educació sexual i que aquesta es realitzi de forma científicament correcta i completa, adaptada a cada etapa de la vida, basada en els drets humans, els principis ètics de les relacions, la igualtat de gènere i una visió positiva de la sexualitat i el plaer.

Cal subratllar que l'educació sexual és un dret reconegut internacionalment i d'aquesta manera està també contemplat per la Llei Orgànica de salut sexual i reproductiva.

'AMB TOTS ELS SENTITS'

El programa 'Amb tots els sentits' es desenvolupa des del curs 2017-2018 als centres educatius de Balears. Està dirigit a l'etapa d'educació secundària obligatòria. El seu objectiu és preparar als nens i a la joventut mitjançant l'accés a coneixements, habilitats, actituds i valors que els serveixin com a factors de protecció per viure la seva sexualitat amb dignitat, plaer, satisfacció i respecte cap a si mateixos i cap a les altres persones.

Actualment, està en procés d'elaboració la part del programa corresponent a educació infantil i educació primària. El llibre de consulta per al professorat, s'editarà al llarg d'aquest curs 2019-2020.

En el curs 2017-2018 el programa va ser sol·licitat per 75 centres educatius, centres sanitaris i ajuntaments, i es va rebre una dotzena de formularis d'implementació de les sessions.

A més, la web de salut sexual del Govern permet accedir a tots els materials i ofereix informació sobre sexualitat per totes les etapes de la vida, des de la infància fins a la maduresa i la vellesa.