Actualizado 11/08/2009 19:48 CET

Grip.- El Consell elaborarà un pla de contingència de la grip A per prevenir nous casos

PALMA DE MALLORCA, 11 Ago. (EUROPA PRESS) -

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) elaborarà un pla de contingència de la grip A/H1N1, que després es concretarà també per a cada un dels centres residencials que depenen d'aquest departament del Consell de Mallorca, amb l'objectiu d'establir mesures de prevenció de nous casos així com proporcionar el tractament adequat si sorgissin.

En un comunicat difós avui, el Consell ha explicat que de tot això s'encarregarà una comissió específica que avui ha quedat constituïda i que presideix el conseller de Benestar Social i president de l'IMAS, Jaume Garau. Alhora, formen part de la comissió personal de gerència, serveis socials, protecció al menor, recursos humans, servei jurídic administratiu, riscos laborals i representants sindicals.

Cal destacar a més que una sèrie de persones de la comissió integrarà el grup operatiu que s'encarregarà d'elaborar aquest pla de contingència per tot l'IMAS i que després treballarà amb els centres dependents. Concretament, es tracta dels centres que es troben dins la xarxa de benestar social del Consell i en els que resideixen persones grans, menors tutelats i persones amb risc o situació d'exclusió social.

La comissió estarà en permanent contacte amb la Conselleria de Salut i Consum del Govern, que canalitza les línies que deuen seguir-se per fer front a aquesta malaltia.