Actualizado 11/09/2008 20:46 CET

Un grup de persones amb discapacitat de Palma rep un curs de formació per accedir al mercat laboral

PALMA DE MALLORCA, 11 de setembre (EUROPA PRESS)

Un grup de persones amb discapacitat de Palma, inscrites en la borsa d'ocupació de Fundosa Social Consulting (FSC) en la Comunitat balear han començat un curs d'ofimàtica organitzat per la Fundació Once, amb l'objectiu de qualificar i integrar social i laboralment a aquest col·lectiu.

Segons un comunicat, en aquest curs, que conclourà el pròxim dia 30 de novembre, un total de 15 alumnes, tots ells discapacitats i en situació de desocupació, rebran 300 hores de formació dividides en els següents mòduls: sistema operatiu Windows, tècniques de comunicació i arxiu, processador de textos Word 2000, full de càlcul Excel 2000, base de dades Access 20000, programa de presentacions PowerPoint i introducció a internet.

Així, l'objectiu del curs és dotar als alumnes dels coneixements necessaris per fer tasques informàtiques, elaborar fulls de càlcul, redactar textos, manipular, configurar i presentar imatges, transcriure dades i manejar internet.

El fi dels programes formatius desenvolupats per la Fundació Once és proporcionar als alumnes els coneixements i destreses professionals que els permetin un rendiment competitiu al mercat de feina i el desenvolupament d'aptituds i habilitats personals per aconseguir la plena participació en el seu entorn laboral i social.

Així, tots els cursos de formació s'emmarquen dins del Programa Operatiu 'Lluita contra la discriminació' que està desenvolupant la Fundació Once amb el cofinançament del Fons Social Europeu, i pel que es pretén incrementar l'ocupabilitat i la integració laboral de les persones amb discapacitat.

La borsa d'ocupació de Fundosa Social Consulting en la Comunitat balear va registrar en l'any 2008 un total de 2.790 demandants d'ocupació, va gestionar 84 contractes de feina i va organitzar sis cursos de formació ocupacional que van sumar 825 hores i als quals van assistir 60 alumnes.