La Guàrdia Civil desmantella una organització criminal que introduïa droga a Mallorca

Publicado 30/11/2019 15:25:21CET
Material confiscat en l'operació 'Bubadu'
Material confiscat en l'operació 'Bubadu' - GUARDIA CIVIL

Hi ha un total de 33 persones detingudes. L'operació ha fet que es duguin a terme registres també a Barcelona, Lleida i Osca

PALMA DE MALLORCA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal que presumptament es dedicava a introduir droga des de la Península fins a Mallorca per a la seva venda en diferents poblacions de la Illa.

Segons ha informat l'Institut Armat aquest dissabte en una nota de premsa, en el marc de l'operació 'Bubadu' s'ha detingut un total de 33 persones.

A més, durant el desenvolupament de l'operació s'ha intervingut un total de 14'5 quilos de cocaïna, un quilo de Mdma, 3'5 quilos d'haixix, 2'5 quilos de substància de tall, 240.000 euros, a més de diversos vehicles i armes simulades. Les confiscacions s'han dut a terme en 34 registres realitzats a Mallorca, Barcelona, Lleida i Osca.

Dels 240.000 euros intervinguts, 60.000 euros van ser trobats en un doble fons d'un vehicle registrat a Catalunya i 38.600 euros van ser localitzats enterrats en una finca rural pertanyent en el municipi de Muro, a Mallorca.

L'OPERACIÓ ES VA INICIAR EN 2017

L'operació, segons ha informat la Guàrdia Civil, va començar a finals de l'any 2017, quan els agents van detectar a un grup de ciutadans magrebins que estaven presumptament introduint droga a la illa de Mallorca.

Continuant amb les investigacions, els agents van poder comprovar que l'organització estava en contacte amb un altre grup organitzat d'Holanda, que desenvolupava les seves activitats a Barcelona, Osca i Lleida i que eren els qui presumptament els subministraven la droga.

També, la Guàrdia Civil va detectar l'entrada d'un vehicle a través del Port d'Alcudia, ocupat per una persona que pretenia presumptament introduir amagat en un doble fons del cotxe set quilos de cocaïna.

Per aquest motiu, els agents van procedir a dur a terme la fase d'explotació de l'operació en la qual es van desplegar en diferents
poblacions de Mallorca, Barcelona, Lleida i Osca per realitzar
"simultàniament" 28 registres domiciliaris, així com cinc registres en garatges i un en un local comercial.

Amb aquesta operació s'han desarticulat a més, nombrosos punts de venda de drogues situats en diverses localitats de la Part Forana de la illa de Mallorca i a la província de Barcelona.

L'operació es va iniciar per efectius pertanyents a l'Equip de
Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Guàrdia Civil de Balears (EDOA) amb el suport de la Policia Judicial de Balears, Catalunya i
Osca, així com del Grup de Reserva i Seguretat, Cinològic,
Usecic i nombroses unitats de Seguretat Ciutadana de les
diferents poblacions on es van practicar els registres.

Contador

Para leer más