Actualizado 23/06/2009 17:01 CET

Innova.-La Fundació iBit i la UIB conclouen un programa que permet l'accés a les TIC de persones amb discapacitat

La UIB acull una sessió de treball sobre el projecte, el SINA II

PALMA DE MALLORCA, 23 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Universitat de les Illes Balears (UIB) acull avui una sessió de treball de tancament del projecte Sistema d'Interacció Natural Avançat (SINA II) per a la integració de persones amb discapacitat en entorns informàtics, corresponent al curs 2008-2009, que neix d'un acord de col·laboració entre la UIB i la Fundació iBit, dins el marc del Conveni de desenvolupament del 'Pla Avança' impulsat des del Govern Espanyol.

Així, després d'haver-se realitzat el projecte SINA I --sistema pedagògic d'interacció natural i avançat que fa accessible l'ordinador a persones amb discapacitat amb la implantació d'un ratolí facial-- es va detectar la necessitat que tenen en l'accés a les TIC i no només a l'adaptació de les mateixes. Així, aquesta iniciativa (SINA II) va néixer de la motivació i l'objectiu d'evitar l'exclusió d'aquest col·lectiu cap a les TIC i la societat de la informació.

Així, el projecte part de "l'actualització, l'adaptació i el manteniment de les funcionalitats del SINA I, el disseny i difusió de l'eina mitjançant una web compatible AA, amb bloc, amb un servei d'instal·lació i suport del programari del projecte inicial, i la seva implantació en els centres i associacions de persones amb discapacitat motora, amb dificultats per accedir a l'ordinador".

Alhora, a la sessió d'avui en la UIB s'expliquen els objectius i els plantejaments del projecte, així com el procés d'aplicació al Centre de dia i residència Aproscom, a Refer, així com el centre Pinyol Vermel, el Centre de dia Aspace, el Centre Joan XXIII i al centre Mater Misericordiae i Taller Illa. Tot i això, també s'extreuen conclusions sobre el desenvolupament del projecte i es presenten propostes de futur en aquesta matèria.