Innova.-Quely col·labora amb la UIB per llançar aquest mateix any unes galetes que ajuden a prevenir els càlculs renals

Es tracta d'una varietat del seu producte estrella que conté un extracte de raïm que actua sobre els radicals lliures

Europa Press Islas Baleares
Actualizado: jueves, 12 febrero 2009 16:18

PALMA DE MALLORCA, 12 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'emblemàtica companyia galetera mallorquina Quely col·laborarà amb la Universitat de les Illes Balers (UIB) en el desenvolupament d'un nou producte, que serà llançat al mercat illenc aquest mateix any, i que tindrà propietats preventives del càlcul renal, una malaltia que té més del 14 % de la població de l'arxipèlag, que va en augment en la nostra societat i que cada vegada contrauen ciutadans més joves.

El compromís entre les dues entitats va quedar plasmat avui en un contracte en el qual s'estableixen els termes d'aquesta iniciatives destinada a desenvolupar aliments plenament funcionals, que seran comercialitzats a través dels seus canals habituals, al constituir una nova varietat de la tradicional galeta d'oli que elabora Quely, tot i que amb l'afegit d'una sèrie d'extractes de raïm que contenen els principis actius.

A l'acte de rúbrica de l'acord, que va tenir lloc aquest matí en el rectorat de Son Lledó (Palma), van estar presents, la responsable de la UIB, Montserrat Casas, l'apoderat de l'empresa galetera, Lluís Maicas, i el doctor Fèlix Grases, qui, juntament amb el seu equip, ha analitzat l'efecte de diferents flavonoides --pigments vegetals no nitrogenats-- en patologies renals ocasionades per radicals lliures.

Segons ha precisat Grases, "no es tracta d'un fàrmac", ja que en aquest cas deuria expedir-se únicament en farmàcies, sinó d'un aliment completament normal, un paquet de galetes amb agradable gust salat, com les que ja fabrica Quely, que funcionarà estrictament d'una manera "preventiu", pel que va recomanar el seu consum quotidià, a raó d'unes 10 unitats per jornada, especialment, entre els qui són proclius a tenir del ronyó.

Per la seva banda, Maicas ha assenyalat que la companyia que dirigeix es planteja ara com "vestir" el producte i "veure quines són les propietats que s'han de transmetre --al consumidor-- i com cal fer-ho", de manera que resulti un èxit comercial. Per a això, la clau és que el mateix paquet de galetes resulti atractiu, informatiu i "èticament legal" en el que es refereix a les dades relatius a la salut, aspectes que s'estan definint en aquest moment.

MÉS SA, MATEIX GUST

Cal assenyalar que l'extracte de raïm que s'utilitzarà en aquest cas "modifica un poc el gust, el color i la textura" de la galeta, però "no altera la qualitat del producte", ha remarcat Maicas, qui ha considerat una prioritat que el resultat es correspongui amb el gust que el consumidor atribueix a Quely, perquè, en cas contrari, no tindria possibilitats d'evolucionar al mercat "per moltes propietats que tingui", va puntualitzar Maicas.

El procés d'investigació que ha portat al desenvolupament d'aquest producte --nom comercial del qual encara no ha estat decidit-- ho va portar a terme el Laboratori d'Investigació en Litiasi Renal, que dirigeix Grases, qui, a més, és director de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (Iunics) que, precisament, acaba de publicar un treball sobre el paper dels antioxidants en la prevenció de la litiasi renal papil·lar.

Contenido patrocinado