Actualizado 29/09/2009 19:18 CET

El JEN-PSM demana mesures "complementàries" a la píndola de l'endemà

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

El JEN-PSM ha demanat avui a les diferents administracions i, especialment, al Govern balear que posin en marxa mesures "complementàries" a la píndola de l'endemà, amb l'objectiu "de conscienciar a la població jove de la necessitat de prendre precaucions contra els embarassos no desitjats i les Infeccions de transmissió sexual (ITS)".

En un comunicat, la formació va celebrar que la píndola de l'endemà es dispensi a les farmàcies sense recepta, però al mateix temps demana un "treball paral·lel, on l'educació i la informació sigui la protagonista". "El fet que la píndola pugui suposar un perill si s'utilitza abusivament i en substitució dels anticonceptius obliga a les administracions a actuar amb certa celeritat", ha afegit.

D'altra banda, ha recordat que Balears en líder en infeccions de transmissió sexual, com per exemple la Sida, la gonorrea i la sífilis, "el que requereix actuacions imminents", ha assegurat.

Alhora, el secretari general del JEN-PSM, Joan Ferrà, ha assegurat que cal fer un treball "contundent i efectiu", però sobretot, "un treball de contacte directe amb els joves més que campanyes publicitàries, ja que aquestes queden del tot insuficients".

Finalment, Ferrà ha assenyalat que la necessitat de "donar recursos a les entitats, ja que són molt més efectives que l'Administració a l'hora d'arribar a la població més jove".