Actualizado 11/09/2008 20:11 CET

Joana Barceló renunciarà demà com presidenta del Consell de Menorca en un ple extraordinari

MENORCA, 11 de setembre (EUROPA PRESS)

La socialista Joana Barceló renunciarà demà com presidenta del Consell Insular de Menorca en un ple extraordinari convocat a l'una del migdia a la seu de l'administració insular de Maó.

En l'ordre del dia hi ha previstos dos únics punts, que són la ratificació d'urgència del ple i la presa en consideració de l'escrit de renúncia al càrrec de la presidenta i consellera del Consell.

Tot i això, el president del Govern, Francesc Antich, va presentar avui oficialment a Barceló com nova consellera de Feina i Formació de l'executiu balear a les 17.00 hores a la seu del govern insular.

El nomenament de Joana Barceló com nova consellera de Feina i Formació ha provocat ja les primeres reaccions dels polítics de Menorca. Així, la consellera menorquina d'Economia i secretària general del PSM (soci de govern del PSOE al Consell de Menorca juntament amb Els Verds), Antonia Allès, va assegurar a Madrid, on hi ha de visita a la Fira Eurobijoux and Accessories, que Barceló "és una persona molt preparada que té una capacitat de gestió extraordinària".

Tot i això, Allès ha puntualitzat que el nou president del Consell Insular de Menorca "no podrà ostentar el càrrec sense el vot de la coalició PSM-Els Verds". Referint-se al pacte de govern entre PSOE i PSM-Els Verds a Menorca, Allès ha afirmat que "sempre ha estat transparent i lleial".

D'altra banda, la consellera del grup insular del PP, Joana Francis, ha asseverat que Joana Barceló "se'n va en el pitjor moment donada la crisi que viu l'illa", al que ha afegit que "Menorca pateix una crisi estructural i té problemes greus".

Alhora, els populars han assegurat que "Barceló deixa una institució sobredimensionada, amb 11 consellers i 25 directors insulars". Segons el PP, la marxa de la presidenta insular, juntament amb la de l'alcalde de Maó, Artur Bagur, qui ja va anunciar que deixarà el càrrec per dedicar-se únicament a la seva tasca de senador, "suposa un final de cicle polític a Menorca perquè se'n va gent amb molta experiència".